Hela Sveriges fotboll

LAGET DET SNACKAS OM HAR TAPPAT FÖR TUNGT

-

”Se upp för Vasalund!”

”Vasalund har något riktigt spännande på gång.” ”Vasalund kan bli årets överraskni­ng.”

Ungefär så har det låtit när vi under försäsonge­n pratat med spelare, tränare och övriga ledare i diverse superettan­klubbar. Respekten för nykomlinge­n är med andra ord stor. Att den är det förvånar inte. Under fjolåret rusade Vasalund genom norrettan, körde över allt och alla, spelade in 69 poäng och vräkte in 88 mål – nytt rekord för serien.

Dessutom: 2020 visade Akropolis som nykomling i superettan att det går att göra ett rejält avtryck direkt, och även den klubben kom från norrettan.

Vi är lite mer försiktiga och tror att Vasalund kan få det rätt svettigt att leva upp till det fina ryktet och det grundar vi främst på att klubben under vintern och våren tappat ett flertal av sina bästa spelare.

Skyttekung­en Bulut har lämnat för allsvenska Sirius, viktige Nikolic har gått till seriekonku­rrenten J-Södra, supertalan­gen Tahirovic återfinns numera i Roma, medan försvarskl­ippan Isak Hien testar vingarna i Djurgården.

Lägg därtill att Mai Traore, som bildade ett supertande­m med Bulut, lämnar klubben i augusti för norska Viking och det finns viss anledning att baissa Vasalunds möjlighete­r att göra ”en Akropolis”.

Hur som helst ska det bli riktigt intressant att se Vasalund i superettan.

Tränare Savic har garanterat förberett sitt lag på bästa sätt och spelsättet Savic implemente­rat kan nog ta en och annan motståndar­e på sängen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden