Hela Sveriges fotboll

IFK TILLBAKA IGEN – MEN HAR DE CYNISMEN I SIG?

-

Senast IFK Värnamo spelade i superettan handlade mycket om att sätta Pär Cederqvist i läge i motståndar­boxen.

Men det är nya tider nu.

Dels spelar Cederqvist inte längre, dels är Jonas Thern tränare – och då är det inte att skicka långt och jobba på andrabolla­r som gäller i första hand.

Thern är heller inte särskilt förtjust i att dutta runt bollen i all oändlighet utan mål och mening. Så vad kan vi förvänta oss av detta IFK i år? Lite av varje, kan man säga. Ett intensivt presspel ibland för att vinna boll högt upp och på så sätt ta sig till målchanser. Ett lite lägre försvarssp­el ibland för att sen snabbt kunna ställa om. Här finns dessutom så pass många tekniskt skickliga spelare att IFK mellan varven ska kunna kontroller­a matcher med ett eget bollinneha­v.

Frågan är bara om IFK har fysiken och den dos cynism som krävs för att spela på den här nivån. Ett positivt svar på den frågan och laget ska kunna hålla nedflyttni­ngsspöket på behörigt avstånd. Mest spännande spelare? Här lyfter vi fram en mittfältar­e och en anfallare. 25årige brassen Erick Brendon var en av söderettan­s bästa spelare förra säsongen och en hel del talar för att han kan bli en profil även på denna nivå. En tekniskt skicklig och smart sexa som tar rätt beslut på planen nio gånger av tio.

Nyförvärve­t Crespo Kamara har tidigare spelat på högre nivå, men drabbats av skador de senaste åren och därför tvingats börja om på denna nivå. Hittar han tillbaka till formen som ledde till proffskont­rakt i Grekland går inget lag säkert.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden