Hela Sveriges fotboll

FIN MIX – MEN ÖIS LÄR FÅ VÄNTA PÅ ALLSVENSKA­N

-

I Örgryte finns alltid ambitionen att ta sig tillbaka till allsvenska­n.

Det kan förstås gå – men knappast i år.

Nye huvudträna­ren Dane Ivarsson tog, tillsamman­s med assistente­n Johan Mattsson, lilla Lindome från botten av division 2 till toppen av division 1. Man gjorde det med ett spel som för tankarna till Barcelona under Pep Guardiola. Ett evigt bollcirkul­erande till dess att läget uppstod. Då gick man till full attack.

Det där spelet går nog inte att applicera på den här nivån i ett Öis som knappast har fötterna som krävs vare sig i backlinjen eller på mittfältet.

Ett kort snack med klubbens sportchef Igor Krulj indikerar också att Öis – med en 3–4–3-formation – kommer att variera sitt spel i lite större utsträckni­ng. Tittar man på truppen ser det ut som en fin mix av ungt och hungrigt och några mer ärrade veteraner. Haglind Sangré, hämtad från seriekonku­rrenten Akropolis, känns som ett riktigt bra nyförvärv. En innerback med finfina ledaregens­kaper. På mittfältet är vi stort nyfikna på framför allt Kevin Ackermann, det 19-åriga jättelöfte­t som nu fått en ordentlig försäsong och som därmed ska kunna ta ett rejält kliv i utveckling­en.

Vi är också väldigt spända på att få se Herman Sjögrell, en vänsterfot­ad högerytter med kvicka fötter och finmejslad teknik.

Både Ackermann och Sjögrell står inför genombrott­et med stort G och skulle det visa sig att de får det redan kommande säsong gör motståndar­lagen bäst i att ta Öis på fullaste allvar.

Men topp tre? Nä, det känns inte realistisk­t.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden