Hela Sveriges fotboll

INTE SÅ KUL ATT SE MEN EFFEKTIVA ÖSTER HOTAR

-

Ingen som direkt sticker ut.

Men heller ingen som faller igenom.

Två minst sagt dugliga alternativ på samtliga positioner gör Öster till en farlig utmanare.

I fjol var Öster länge och väl med och slogs om en topp treplaceri­ng.

Man var det utan att spela som Öster nästan alltid spelat – med teknik och rörlighet som signum.

I stället införde tränaren Denis Velic – som själv var en riktig lirare – kadaverdis­ciplin. Det var klassikern 4–4–2 som gällde och fan tog den som inte gjorde som man hade kommit överens om.

För frifräsarn­a fanns ingen plats – mer än på läktaren. Lagmaskine­n Öster var inte alla gånger så underhålla­nde att titta på, men den var desto mer effektiv.

Årets trupp påminner i mångt och mycket om fjolårets. Värvningar­na som gjorts är utan undantag spelare som kan springa, fajtas och taktiskt hålla sig till det som har bestämts. Några spelare att hålla ett extra öga på?

Absolut.

Nye innerbacke­n John Stenberg är inte svensk fotbolls snabbaste, men har en grym vänsterfot och ett vasst huvudspel. Marcus Astvald fick inte mycket speltid i Degerfors i fjol, var rätt bitter när han väl lämnade Värmland och är rimligen rejält revanschsu­gen. Astvalds passningss­pel och kreativite­t adderar helt klart en dimension till Östers spel.

Sen väntar man på Calle Johanssons stora genombrott. Den offensive mittfältar­en har enormt mycket fotboll i sig, men har ännu inte fått det att lossna fullt ut.

Om det är dags nu kan Öster mycket väl vara topp tre i tabellen när vi gör bokslut i november.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden