Hela Sveriges fotboll

”BROMMAPOJK­ARNA ÄR JU DEN MEST INTRESSANT­A KLUBBEN I STAN ...”

ETT ÖGONBLICK, CHRISTER MATTIASSON, 49 …

- Göran Bolin

… TRÄNARE I BROMMAPOJK­ARNA. EFTER SEX ÅR I SOLLENTUNA TAR DU ÖVER BP. HUR RESONERADE DU?

– Jag trivdes jättebra i Sollentuna, men både jag och Rezab (Hassan) kände nog att vi var färdiga med klubben. Beslutet att lämna fattade vi redan i september, oktober. Hade vi gått upp i superettan är det möjligt att vi kört vidare, men nu blev det inte så. Sen hörde BP av sig i december och då var det inte mycket att tveka på. BP är ju den mest intressant­a klubben i stan tillsamman­s med de tre stora.

Hade du andra erbjudande­n?

– Nä, faktiskt inte. Jag trodde ett tag att jag skulle bli arbetslös, men så blev det dessbättre inte.

Vilken fotboll kommer BP att spela under dig?

–Vi vill såklart kontroller­a matcher med eget bollinneha­v, men det ska hända något också. Om vi gör mål efter 25 passningar eller en spelar ingen roll, bara vi skapar chanser och gör mål. Vi har väldigt många snabba spelare och tanken är såklart att utnyttja det, dels via ett aggressivt presspel, dels via snabba attacker.

Viktigaste spelaren i ditt lag?

– Då måste jag nämna Ali Suljic, som är en klippa där bak. Jag förstår att han blev utsedd till seriens bäste försvarssp­elare förra säsongen. Han kan både försvara och starta anfall med sina fina fötter och speluppfat­tning. Av det jag sett hittills kommer han att få ett stort genombrott denna säsong.

Är det någon i truppen som kan gå riktigt långt?

– Jardell Kanga är inte mer än 15 år, men redan oerhört långt framme i sin fotbollsut­veckling. Han har nyligen varit på besök hos Barcelona. Jag spelade mittback mot honom på en träning nyligen och det var inte roligt. Omar Faraj och Jesper Ceesay är också väldigt spännande.

Ambitionen i år?

– Frågar du de andra tränarna i serien säger de säkert att BP är favoriter, och det är klart att vi siktar på att vara med och slåss där uppe.

Tuffaste konkurrent­er?

– De kommer två lag från superettan, Dalkurd och Umeå, som säkert har ambitionen att gå upp igen. Sen Karlstad, som underprest­erade i fjol men som nu har en riktigt skicklig tränare. Gefle och Sandviken ser också intressant­a ut.

Sista frågan, som måste ställas: när ska du träna Elfsborg?

– Haha. Det ska du fråga dem om. Klart jag har kontakt med klubben och känner för den, jag spelade ändå där i sju år.

 ??  ?? Christer Mattiasson har lämnat Sollentuna för att ta över tränarroll­en i Brommapojk­arna, och ambitionen är tydlig: ”Det är klart att vi siktar på att vara med och slåss där uppe.”
Christer Mattiasson har lämnat Sollentuna för att ta över tränarroll­en i Brommapojk­arna, och ambitionen är tydlig: ”Det är klart att vi siktar på att vara med och slåss där uppe.”
 ??  ?? Christer Mattiasson.
Christer Mattiasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden