Hela Sveriges fotboll

”KÄNNER JAG TRUPPEN VILL DE VINNA VARJE MATCH OCH DÅ GÅR MAN UPP”

ETT ÖGONBLICK, ANDERS ALÖ, 31 …

- Göran Bolin

… SOM ÄR SPORTCHEF I LINDOME GIF. DU ÄR INTE MER ÄN 31 ÅR, MEN SLUTADE EFTER FJOLÅRSSÄS­ONGEN FÖR ATT BLI SPORTCHEF I KLUBBEN. HUR RESONERADE DU?

– Jag hade spelat i tiotalet år i division 1, som är en tuff serie. Det är som ett heltidsjob­b att spela i ettan, men man får ingen heltidslön för att göra det. Sen ville jag ha lite mer tid med mina barn. Redan inför fjolårssäs­ongen sa jag att det skulle bli min sista säsong.

Är du registrera­d så att du kan hoppa in i nödfall?

– Ja, det är jag. Eller det tror jag i alla fall att jag är. Hur som helst – jag har tränat med truppen några gånger och sagt att jag finns tillhands om det skulle behövas. Men tanken är att jag inte ska spela.

Ni byter tränare – från Dane Ivarsson till Mats Hedén – hur kommer det att påverka spelet?

– Inte alls. Dane och Mats är jättepolar­e, de är varandras bollplank, byter idéer om både det ena och det andra som rör fotbollen. Mats var juniorträn­are i klubben förra säsongen och att vi lyfte upp honom för att ersätta Dane berodde på att de har samma fotbollsfi­losofi.

Ni har tappat en del bärande spelare, bland andra John Alvbåge och Ajdin Zeljkovic. Om du jämför nuvarande trupp med fjolårets – bättre eller sämre?

– Svårt att säga. Truppen är lite annorlunda jämfört med i fjol. Det är rätt som du säger, att vi har tappat ett flertal duktiga spelare, men vi har också fått in några väldigt intressant­a. Om man tittar på en sån som Zeljkovic hade man ju helst ersatt honom med en ännu bättre spelare, men det funkar inte för en liten klubb som Lindome, då hade man behövt värva från allsvenska­n.

Ambitionen denna säsong?

– Det är upp till tränare och spelartrup­p att svara på, men känner jag dem rätt vill de vinna varje match och gör man det går man ju upp i superettan. Annars är Lindome en klubb som inte enbart ser till spelaren utan vi ser minst lika mycket till

människan bakom spelaren

Vem i ert lag ska man hålla ett särskilt öga på?

– Då säger jag tre som fanns i klubben redan ifjol: Eric Nohlgren, Hannes Nordström och Robert Lipovac. De kommer att få dra ett tungt lass.

Tuffaste konkurrent­er?

– Utsikten tror jag kommer att dansa hem serien rätt lätt, faktiskt. Sen tror jag att Assyriska IK blir väldigt bra.

 ??  ?? Lindomes sportchef Anders Alö säger att man ska hålla extra koll på Hannes Nordström detta år.
Lindomes sportchef Anders Alö säger att man ska hålla extra koll på Hannes Nordström detta år.
 ??  ?? Anders Alö.
Anders Alö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden