Hela Sveriges fotboll

”NU HAR JAG TESTAT ETTAN, SKA DET BLI EN FLYTT BLIR DET HÖGRE UPP”

ETT ÖGONBLICK, OSKAR NORDLUND, 28 …

- Johannes Hägglund

... ANFALLARE I STÖDE, SOM FÖRRA SÄSONGEN FICK CHANSEN I BROMMAPOJK­ARNA (DIVISION 1), DÄR DET BLEV 15 MATCHER OCH FYRA MÅL. HUR VAR DET ATT SPELA I BP?

– Kul. Sedan hade det kunnat gå bättre såklart. Jag kände inte att jag gjorde mig själv rättvisa i sättet vi spelade fotboll, att jag inte kunde använda mina styrkor, men det var lärorikt såklart.

Vad i deras sätt att spela var det som inte passade dig?

– De spelade runt mycket. Jag är stark i djupledssp­elet och få bollen kring boxen. Jag fick inte riktigt de bollarna, utan det skulle passas in i straffområ­det och då blir det inga ytor kvar.

Varför återvände du till Stöde?

– Familj. Jag hade tjejen här uppe hela tiden. Det var av personliga skäl.

I förra säsongens bibel menade Sören Häggqvist på Örnsköldsv­iks Allehanda: ”Oskar Nordlund är en spelare för högre divisioner.” Har han rätt?

– Jag personlige­n tror på mig själv och tror att jag kan spela högre upp. Det handlar om att hamna i rätt miljö.

Skulle du kunna tänka dig att testa spel högre upp eller är familjen för rotad där ni är nu?

– Det låter kanske drygt att säga, men för spel i division 1 blir det kanske svårt. Nu har jag testat ettan i fyra månader, ska det bli aktuellt med en flytt ska det vara högre upp än division 1.

Oskar Nordlund. Förra året blev det åtta mål på fyra matcher i division 2. Hur många mål kommer du att

snitta den här säsongen?

– Haha, jag vet inte. Jag försöker alltid göra så mycket mål möjligt och hjälpa laget att vinna matcher. Men om jag snittar 0,3 mål per match och vi vinner är jag nöjd. Men det klart att jag vill göra mål i varje match.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden