Hela Sveriges fotboll

”BENKER OCH MOGGIA ÄR GARANTERAT INTE I DIVISION 2 FÖR ATT VARVA NER”

Rasmus Ellvin, 28, sportjourn­alist på Vestmanlan­ds Läns Tidning

- Johannes Hägglund

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Karlberg är alltid farliga. Stockholm Internazio­nale har fortsatt sin satsning och värvat intressant. Där lägger jag mina kort. Enköpings SK kan smyga sig med.

Vilka lag kommer att åka ur?

– FC Arlanda och Kungsängen­s IF får det svårt att hålla sig kvar denna säsong. Finns det något lag som kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Tyvärr tror jag att Skiljebo SK kan få svårt att återupprep­a förra säsongens succé när man landade en överraskan­de kvalplats till division 1. Förväntnin­garna är större denna säsong och motståndar­na har ögonen på SSK. Nämnda Stockholm Internazio­nale har värvat några bra namn och kommer att lyfta från fjolårets åttondepla­ts. Vilka spelare i serien måste vi hålla koll på?

– Eftersom jag bevakat Västeråsfo­tbollen under flera år så höjer jag på ögonbrynen över Internazio­nales värvningar av Mathias Benker (Nyköpings Bis) och Carlos Moggia (Västerås SK). Det är två spelare som håller på högre nivå än division 2 och som garanterat inte är där för att varva ner.

Vem vinner skytteliga­n?

– Stefan Stojanovic landade en andraplats i skytteliga­n förra säsongen efter Hudiksvall­s Cihan Sener och Enskedes Fabakary Sanneh. Notera dock att Skiljeboka­ptenen var den ende av dem som inte stod för några mål från straffpunk­ten. Tror Stojanovic blir livsfarlig under en ordinarie säsong.

 ??  ?? Carlos Moggia, här med Västerås SK i superettan 2019, är en spelare som man bör hålla ögonen på när han nu anslutit till Stockholm Internazio­nale.
Carlos Moggia, här med Västerås SK i superettan 2019, är en spelare som man bör hålla ögonen på när han nu anslutit till Stockholm Internazio­nale.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden