Hela Sveriges fotboll

”KÄNNS SOM VI HAR MÖJLIGHET ATT GÖRA SAMMA RESA SOM AKROPOLIS”

ETT ÖGONBLICK, VIKTOR STRAND, 29 …

- Johannes Hägglund

... SOM BYTER SUPERETTAN OCH AKROPOLIS MOT DIVISION 2 OCH FC STOCKHOLM. VARFÖR?

– Dels hade jag varit i Akropolis i tio år och det var lite att de ville ha något nytt. Dels har jag min master i ekonomi och nu kände jag att det var dags att sätta den civila karriären som nummer ett. Samtidigt känns FC väldigt intressant.

Över 150 matcher i Akropolis, vilket är ditt bästa minne?

– Förrförra säsongen när vi gick upp i superettan. Att vinna serien var det bästa.

Sportchefe­n Stefan Elfver beskrev dig som en ”jäkla supervärvn­ing” när du presentera­des. Hur ser du på det epitetet, blir det en extra press att leva upp till det?

– Ja, det blir det absolut. Jag känner att jag är ganska bra. Jag hade kanske kunnat spela i superettan ett år till. Jag känner att jag har potential, men visst, lite extra press blir det kanske men samtidigt är det kul att de tror mycket på mig.

Vad tror du om era chanser som lag den här säsongen?

– Jag är imponerad och förvånad att det är så pass hög kvalitet. Vi har ett lite äldre lag jämfört med många andra klubbar. Många rutinerade spelare som har spelat högre upp tidigare. Det känns som att många har mycket kvar att ge också. Det är bra go i laget och det känns bra.

Du säger att du vill satsa lite mer på den civila karriären. Är det här en början på en nedtrappni­ng av fotbollska­rriären eller siktar du på

att spela högre upp igen?

– Så länge kroppen håller vill man spela så högt upp som möjligt egentligen. Det som känns bra med FC är att vi som klubb har chans att gå upp. Det känns som att vi har möjlighet att göra samma resa som Akropolis. Det är kul att vara i ett topplag som siktar uppåt.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Viktor Strand.
Foto: BILDBYRÅN Viktor Strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden