Hela Sveriges fotboll

”ODDEVOLD ÄR FAVORIT AV EN ANLEDNING OCH DE VAR NÄRA REDAN FÖRRA ÅRET”

EXPERTEN PÅ DIVISION 2 NORRA GÖTALAND Billy Hammer, 26, sportjourn­alist på Nerikes Allehanda

- Johannes Hägglund

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Oddevold är favorit av en anledning och de var nära redan förra året. Det känns naturligt att de är med där uppe igen. Jag tror att BK Forward är med i toppen, även om de spelade i en annan division 2serie förra säsongen. Grebbestad tror jag blir det tredje laget som kommer att vara med och göra upp om det.

Vilka lag kommer att åka ur?

– Nykomlinga­rna (Angered, Yxhult och IFK Skövde) får kämpa för att hänga kvar, och av de tre tror jag att Yxhult kommer att få kämpa hårdast för nytt kontrakt. Av de lag som är kvar från i fjol tror jag att Tidaholm kan få det tufft, och kanske även Karlstads ungdomslag.

Finns det något lag som kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Vänersborg har jag en uppfattnin­g av att de kan ta några kliv. Kanske även att Kumla skulle kunna överraska. De har inte det namnkunnig­aste laget, men gjorde en bra säsong i fjol och har fått behålla hela laget.

Vilka spelare i serien måste vi hålla koll på?

– Kenan

Mehovic och Imer

Beqiri i Oddevold. Även Albrim Demalijaj, som är tillbaka i Vänersborg. Han gjorde mycket mål senast han var där. Ylber Maloku är viktig för Grebbestad och sedan Kristoffer Näfver i Yxhult, som tidigare har spelat i både ÖSK och Djurgården.

Vem vinner skytteliga­n?

– Också två spelare man ska hålla koll på, för de vann skytteliga­n i varsin division 2-serie förra året. Josef Ibrahim vann den där Forward spelade och Cornelis Leckborn vann i den här. Det kan bli en härlig fajt mellan dem vem som blir den bäste målskytten.

 ??  ?? Imer Beqiri i Oddevold – en spelare att hålla koll på.
Imer Beqiri i Oddevold – en spelare att hålla koll på.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden