Hela Sveriges fotboll

”JOHAN OREMO VINNER SKYTTELIGA­N. JAG HAR TYVÄRR INGET BÄTTRE NAMN”

EXPERTEN PÅ DIVISION 2 VÄSTRA GÖTALAND Simon Carlsson, 35, sportchef på Hallands Nyheter

- Johannes Hägglund

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Ängelholm sjabblade bort sin plats bland de två bästa förra året, med att ta en poäng på de sista två matcherna då de hade allt i egna händer. De lär vilja vara med där uppe. Även Eskilsminn­e, som något överraskan­de åkte ur ettan. De verkar inte ha blivit mycket sämre på papperet och Patrik Ingelsten känns som en spännande tränare. Spontant känns det som de två stora favoritern­a. Frölunda var ett förbundsbe­slut från att gå upp i fjol, och det är inte omöjligt att de också är med där uppe.

Vilka lag kommer att åka ur?

– Varbergs Gif kommer att få det väldigt tufft. Det är det jag kan säga på rak arm. I övrigt är det svårt att veta hur lagen står sig.

Finns det något lag som kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Positivt tror jag på Astrio från Halmstad. Det är inte säkert att alla har koll på dem, men de har gått upp två år i rad. Först från division 4 och senast från division 3. De har ett spännande lag med många unga lovande talanger. Jag skulle bli förvånad om de inte blir ett mittenlag.

Vilka spelare i serien måste vi hålla koll på?

–Det finns ett par etablerade spelare. Det är framför allt Johan Oremo (Ängelholm). Han är en profil som alla vet vem han är.

Sedan finns det en kille i Astrio som är intressant, Emil Håkansson. Han hade nog spelat högre upp om han inte hade brutit benet för några år sedan. Han har varit nära klubbar högre i systemet tidigare. Han är snabb och har en fin vänsterfot.

Vem vinner skytteliga­n?

– Johan Oremo gjorde sju mål på elva matcher förra året. Det känns lite lätt och populistis­kt att säga honom, men jag har tyvärr inget bättre namn.

 ??  ?? Johan Oremo, med ett förlutet i Gefle, Djurgården och Halmstad, är en av de stora profilerna i division 2 västra Götaland.
Johan Oremo, med ett förlutet i Gefle, Djurgården och Halmstad, är en av de stora profilerna i division 2 västra Götaland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden