Hela Sveriges fotboll

17 SÅ BRA ÄR AFC ESKILSTUNA:

-

MÅLVAKT

■ Hade en spännande keeper förra säsongen i Wille Jacobsson, som gått till Norrköping, men ska man tro klubbledni­ngen är nye och unge Noel Törnqvist ännu bättre. Återstår att se hur det är med den saken. Bakom, eller kanske snarare jämsides med Törnqvist, finns stabile superveter­anen Josh Wicks.

FÖRSVAR

■ Har i vanlig ordning haft stor omsättning på spelarsida­n, men två spelare — Jesper Manns och Pontus Rödin — finns i alla fall kvar från fjolårets tre eller fembacksli­nje och det är pålitliga kort på den här nivån. Nye Mammar Chaouche ett bra nyförvärv och sedan ska det bli mycket intressant att se Blåvittlån­et Rasmus Wikström.

MITTFÄLT

■ Närmare än

faktiskt, och detta uteslutand­e beroende på att Blati Touré återvänt till klubben efter utflykter till Spanien och Portugal. Frisk och i form är den tekniskt skicklige burkiniern en av seriens absolut bästa spelare. Lushaku är stabil och nye Baze, från division 1, föregås av ett gott rykte.

ANFALL

■ Väldigt svårt att betygsätta denna lagdel. Nnamani och Loeper var lagets två bästa spelare förra året, men båda har lämnat för Sydkorea respektive Helsingbor­g. Tanken är att främst Ahl-Holmström och Coffey ska stå för poängprodu­ktionen kommande säsong, men båda är helt färska på denna nivå.

TRÄNARE

■ Özcan Melkemiche­l har tagit upp klubben — och Syrianska — i allsvenska­n tidigare och han har gjort Djurgården till svenska cupmästare. Meritförte­ckningen är det sannerlige­n inget fel på. En krävande tränare som har spelarnas öra i alla lägen. Ett ytterst stabilt kort.

RUTIN

■ Visst finns det spelare i truppen som spelat på denna nivå — eller ännu högre upp — tidigare, men tittar man på den tänkta centrallin­jen i laget — innerbacka­rna, centralt mittfält och forwards — är det ganska många som är i början av karriären. Wicks, Manns och Blati Touré får visa ungtupparn­a vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden