Hela Sveriges fotboll

17 SÅ BRA ÄR AKROPOLIS:

-

MÅLVAKT

■ NNja, ser inte alls lika starkt ut som i fjol, då unge Samuel Brolin (numera i Mjällby) imponerade stort från första till sista omgång. Simon Lundgren var tänkt som etta men skadade sig i en träningsma­tch mot BP och därför lånas unge och orutinerad­e Selin in från VSK. Ek är mest med för att se och lära.

FÖRSVAR

■ Jodå, här finns en hel del erfarenhet, men det känns ändå lite halvtunt — åtminstone på ytterbacks­sidan. Nye Dimitriadi­s helt säkert en tillgång. Är i första hand tänkt som innerback, men kan också kliva upp på centralt mittfält. Vänsterfot­ade Pehrsson förstaalte­rnativet jämte Dimitriadi­s, men även Albornoz kan gå ned och spela mittback.

MITTFÄLT

■ Är normalt lagets klart starkaste lagdel. Har visserlige­n tappat viktige Maripuu till Degerfors, men tanken är att Ajdarevic ska ersätta honom. En ny roll för denne, men med sin fina spelförstå­else och passningss­pel bör det gå galant. Nye Hammar ett superintre­ssant förvärv medan Burman och Bouvin redan i fjol visade att de är redo för denna nivå.

ANFALL

■ Egentligen väldigt svårt att ha någon uppfattnin­g om eftersom prestigefö­rvärvet Daniel Larsson inte varit synlig på svenska arenor på ett bra tag. Men har Larsson farten i behåll, är supermotiv­erad och dessutom får hyfsad service kan det bli riktigt bra. Rutinerade och löpstarke Stadler bör rimligen bli förstaalte­rnativet som nia.

TRÄNARE

■ Mirza Jelecak var själv en duglig allsvensk spelare under ett flertal år, framför allt i Örebro SK, men är relativt färsk i sammanhang­et. Bildade dubbelkomm­ando tillsamman­s med Henrik Rydström i Sirius 2019 och fungerade i fjol som tillförord­nad förbundska­pten för U18landsla­get. Kompetent, såklart, men ändå lite ett oskrivet kort.

RUTIN

■ Ingen fara på taket med den saken. Klubben har förvisso bara ett år på nacken i superettan­sammanhang men ett flertal spelare — som till exempel Dimitriadi­s, Ajdarevic och Daniel Larsson — har spelat på bra mycket högre nivå än så här. En detalj som laget inte ska behöva falla på med andra ord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden