Hela Sveriges fotboll

17 SÅ BRA ÄR BRAGE:

-

MÅLVAKT

■ Två ganska jämnbra målvakter där det återstår att se vem tränarteam­et till slut väljer. Engdahl tog över efter Rosendal i fjol och gjorde det helt okej. Frodig såg väldigt spännande ut i Gefle för några år sen och gjorde det bra i Umeå i fjol, trots att laget åkte ur. Inte toppklass på någon av dem, men en helt okej uppsättnin­g.

FÖRSVAR

■ Brage hade i fjol all världens otur med skador och andra problem, vilket såklart menligt påverkade inte minst backlinjen, som stundom blev hårt utsatt. Liljestran­d och Zetterströ­m — eller om det nu blir Makasi — ser ut som ett hyfsat stabilt innerbacks­par och på ytterbacks­sidan är det helt okej, men sammantage­t blir det godkänt — inte mer.

MITTFÄLT

■ Normalt lagets starkaste lagdel, men så har vi det här med skador. Hellberg och Antonsson bildade en strålande innermittf­ältsduo 2019 men fick 2020 spolierat, eller åtminstone sönderhack­at av skador. Yttern Anton Lundin, som även han övertygade stort 2019, hade andra problem och nådde aldrig toppformen. Svårbedömt värre, med andra ord.

ANFALL

■ Vi får tyvärr fortsätta på den inslagna vägen. Trelleborg­sförvärvet Reinholdss­on hann knappt börja träna med laget innan han bröt foten. Här finns ändå en del alternativ för Saarenpää. Pllana gjorde det jättebra förra säsongen och är nog med sin genombrott­skraft och fina skott förstaalte­rnativet. Williams avslutade fjolåret riktigt starkt.

TRÄNARE

■ Saarenpää har gjort det väldigt bra sen han kom till klubben 2017 och var 2019 ytterst nära ett allsvenskt avancemang. En klok och omdömesgil­l tränare som har spelarnas öra och som både kan bygga ett lag och sätta ett spel som duger mer än väl. Skulle knappast göra bort sig på ännu högre nivå. Ett starkt kort.

RUTIN

■ Nä, det saknas verkligen inte. Spelare som Liljestran­d, Zetterströ­m, kapten Sellin, tvillingar­na Lundin, Hellberg och Antonsson, för att bara rycka några ur högen, har varit med i leken ett bra tag nu och räds knappast arenor som Olympia och NP3. Inget som laget ska behöva falla på — snarare tvärtom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden