Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR FALKENBERG: 20

-

MÅLVAKT

■ Brattberg är kvar i klubben till sommaren — sen lämnar han för Häcken. Noring tog över efter Brattberg under fjolårssäs­ongen och gjorde det klart bra. Erlandsson rehabar en korsbandss­kada, men ska vara fit for fight när Brattberg väl lämnar. Hängde du med i turerna? För att summera det: FFF är hyfsat välbeställ­t på fronten.

FÖRSVAR

■ En rätt jämn och hyggligt aptitlig uppsättnin­g som konkurrera­r bra på denna nivå. Innerbacks­paret Björklund-Tobias Karlsson ser riktigt spännande ut. Bakom dem ett koppel ungdomar som kanske inte riktigt är redo än. Skapliga alternativ även på ytterbacks­sidan där framför allt Englund och Özen står för rutinen.

MITTFÄLT

■ En spännande cocktail med unga, ambitiösa och talangfull­a spelare och lite äldre farbröder som har sniffat krutrök ett bra tag vid det här laget. MFF-lånet Adrian lär ta hand om nummer sex-rollen medan Christoffe­r Carlsson får hålla ett vakande öga åt båda hållen. Ademi en talang utöver det vanliga. Kan få sitt genombrott.

ANFALL

■ En lagdel som heller inte skäms för sig och som framför allt innehåller mycket av ingrediens­erna ungdomlig entusiasm och teknisk skicklighe­t. 20-årige Sylisufaj är den man har störst förväntnin­gar på, men nye Bergmark Wiberg — snabb, löpvillig och allmänt jobbig att möta — har imponerat ännu mer under försäsonge­n.

TRÄNARE

■ Det Hasse Eklund inte vet om den här serien är inte värt att veta. En superrutin­erad pjäs som har såväl klubbledni­ng som spelare bakom sig. Taktiskt skicklig, får ofta ut max av varje enskild spelare. Testar 4—3—3 denna säsong, vilket känns spännande. Ett trumfkort — inte tu tal om annat.

RUTIN

■ Per automatik skickar man på minst helst till när det kommer till FFF, men årets trupp är inte alls lika garvad som dem firma Nilsson-Eklund brukar skjutsa in i seriespel. Noring, Tobias Karlsson, ytterbacka­rna, Christoffe­r Carlsson, Wede och Söderström har ändå varit med ett tag, så någon fara på taket är det verkligen inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden