Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR HELSINGBOR­G:

-

MÅLVAKT

Så som truppen ser ut i denna stund förfogar klubben faktiskt över tre riktigt gångbara alternativ. Det verkar som att Lennartsso­n föredrar superrutin­erade Lindegaard och ingen kan lasta honom för det. Dansken har fem år bakom sig i Manchester United och har dessutom gjort fem A-landskampe­r. Seriens vassaste besättning.

FÖRSVAR

Mycket hänger ju på om maestro Granqvist orkar med ytterligar­e en säsong. Gör han det får man nog lägga till ett , men så länge vi inte vet nöjer vi oss med detta betyg. Det är också lite frågetecke­n kring högerbacks­positionen där HIF inte direkt är superrusta­t. Intressant med unge Widell som nog kan få lite speltid.

MITTFÄLT

En lagdel som ser nästan oförskämt bra ut och som knappast har någon motsvarigh­et i serien. Nye Kreida har gjort A-landskampe­r för Estland, nye Lundberg är inte lastgammal men ytterst erfaren, nye Loeper gjorde succé i serien i fjol och Max Svensson står på gränsen till att bli utlandspro­ffs. Toppklass, helt enkelt.

ANFALL

Mycket snack om nederlända­ren van den Hurk under försäsonge­n, men nu stannar han och därmed förfogar HIF över en spelare som mycket väl kan vinna skytteliga­n. En lite småelak boxforward som är grym på att sniffa upp lediga ytor i straffområ­det och som kan göra mål med i stort sett vilken kroppsdel som helst.

TRÄNARE

Jörgen Lennartsso­n har fungerat som tränare i mer än 40 år och vet såklart bättre än de flesta hur en slipsten ska dras. Det är inte helt enkelt att vara tränare i HIF (fråga Henke Larsson och Peo Ljung, de vet), men är det någon som inte dukar under för trycket är det rimligen Lennartsso­n, som dessutom har ett förflutet i klubben.

RUTIN

Även här hänger det lite på om Granqvist kan fullfölja säsongen, men oavsett är det ett ytterst erfaret gäng som Lennartsso­n & Lindström skickar ut i strid. Bödvarsson har spelat landskampe­r för Island, Kreida för Estland, Hendriksso­n för Färöarna och Granqvist för Sverige. Bara så att du får ett perspektiv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden