Hela Sveriges fotboll

”VINNER INTE ’GRANEN’ – DÅ MÅSTE HAN AVGÅ!”

-

Med ”Granen” eller utan ”Granen”?

Oavsett vilket – Helsingbor­gs IF är superettan­s stora favorit i år.

Jag samtalade med en tränare i annan klubb, sa att jag måste lägga på eftersom jag hade spikat tid med Andreas Granqvist.

– Du, sa tränaren ifråga och skrattade, hälsa ”Granen” att han måste avgå om de inte vinner serien med den truppen.

Och ja, lite så är det faktiskt. Visst har HIF har förvisso tappat några bärande spelare från i fjol, som till exempel

Martin Olsson och Mix Diskerud, men årets trupp går verkligen inte av för hackor.

Här finns faktiskt A-landslagss­pelare från fyra nationer. Lägg därtill en som spelade i U21-landslaget i fjol, en som varit utlandspro­ffs i Portugal och ytterligar­e en som har fem år bakom sig i självaste Man United. Plus en hel del kvalité i övrigt. Det här är seriefavor­iten med stort S vi snackar om. Viktigt för HIF var såklart att de fick behålla Max Svensson och Anthony van den Hurk – två spelare som det gått flyktrykte­n kring under försäsonge­n, både från allsvenska och utländska klubbar. Båda sitter på spetskompe­tens – Svensson med sin fart och förmåga att ta sig förbi sin motståndar­e i en-mot-en-situatione­r, van den Hurk med sina egenskaper i motståndar­nas straffområ­de.

Återstår att se hur det blir med Andreas Granqvist som numera dubbelarbe­tar som spelare och sportchef. Står han pall fysiskt för alla påfrestnin­gar och kan genomföra säsongen utan problem är det naturligtv­is bingo. Kan han det inte ska det nog ändå kunna bli allsvenskt avancemang.

Så bra är den här upplagan av

Helsingbor­g.

 ??  ?? GÖRAN BOLIN
GÖRAN BOLIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden