Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR J-SÖDRA:

-

MÅLVAKT

Det har skakats om en hel del i truppen under vintern och våren, men på den här fronten är det intet nytt. Pettersson är kvar och han är lika given etta som någonsin tidigare. Är inte särskilt spektakulä­r, men gör det han ska och är inte särskilt misstagsbe­nägen. Ett pålitligt kort, kort och gott. Jakobsson är inlånad som backup fram till augusti.

FÖRSVAR

Det är inte längre trebacksli­nje som gäller utan nye tränaren Jildefalk föredrar fyrbacksli­nje. Här finns ganska gott om alternativ såväl centralt som på kanterna, men kanske ingen som riktigt sticker ut, typ Haliti i fjol. Ben Lamin mest intressant. Följer med Jildefalk från AIK och anses vara ett stort innerbacks­löfte.

MITTFÄLT

Har möjligen tappat lite i kvalité eftersom fjolårets poängkung Al-Ammari har lämnat för allsvenska HBK. Men Fendrich är kvar och där vet man vad man får. Och Zeidan är kvar och där vet man också vad man får. Spännande att se vad Nickolic – en gång i tiden betraktad som ett superlöfte – kan tillföra.

ANFALL

Här såg det lite skakigt ut innan Book kom in. Fjolårets skyttekung Hamidovic finns inte längre kvar och det gör heller inte Kozica som nu har gått till seriekonku­rrenten Trelleborg. Upp till lurige Book och speedige och lätt avige kenyanen Omondi att axla rollerna som poängprodu­center.

TRÄNARE

Med tanke på jobbet som Andreas Brännström gjorde i klubben är det en rätt stor kostym att fylla för 34årige Patric Jildefalk, som nu står på egna ben för första gången efter många år i olika roller i AIK. Jildefalk har valt att spela med fyrbacksli­nje och vill se ett lite rakare JSödra. Kompetent, såklart, men färsk på denna nivå.

RUTIN

Inga problem alls här även om klubben till denna säsong valt att föryngra en aning. Spelare som Frank Pettersson, Crona, Jesper Svensson och ”Fidde” Fendrich har spelat superettan­fotboll i 150 år och kan därmed serien utan och innan. Kvartetten är absolut något att ta skydd bakom när det börjar blåsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden