Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR LANDSKRONA: 15

-

MÅLVAKT

Här finns både helt nytt och nygammalt. Amr Kaddoura är tillbaka efter en korsbandss­kada, stod i samtliga tre cupmatcher och är nog förstavale­t på positionen. En keeper som har erfarenhet från spel i superettan. Bakom honom Hildeman som imponerade stort i söderettan under fjolårssäs­ongen.

FÖRSVAR

Möjligt att betyget är i snålaste laget, men så länge vi inte vet om Philip Andersson blir fit for fight håller vi inne med ett tredje ?+. Andersson är oerhört viktig för laget med sin erfarenhet och sina ledaregens­kaper. Frisk och i form tillhör han tveklöst toppskikte­t av innerbacka­r i serien.

MITTFÄLT

Vi kan inte gneta på med ?+?+ hela vägen utan väljer att lyfta den här lagdelen ett snäpp. Och detta främst tack vare två spelare: innermittf­ältaren Filip Olsson har ett stort spel i sig och kan bli en profil även på denna nivå. Detsamma gäller för unge Kevin Jensen även om han kanske ska räknas som en ytterforwa­rd.

ANFALL

Knappast glasklart vem som ska göra målen här. Erik Pärsson är såklart ett alternativ, men det återstår att se om han kan komma tillbaka i full form efter korsbandss­kadan han ådrog sig under tiden i Mjällby. I övrigt skapligt kompetent utan att för den skull sticka ut.

Hyfsat — inte mer.

TRÄNARE

Billy Magnusson har ett gott rykte i branschen och det ska han förstås ha efter att ha lyft ett Bois i kris så sent som 2019 till ett lag som nu gör comeback på elitnivå. En lugn och sansad tränare — med ett förflutet i Halmstads BK — som både har klubbledni­ngen och spelarna på sin sida.

RUTIN

Visst, Bois är en nykomling, men knappast en nykomling i ordets rätta bemärkelse. Tvärtom, här finns många spelare som testat på elitfotbol­l tidigare. Kaddoura, Philip Andersson, Tkacz, Murbeck, Ekvall och Erik Pärsson — och ytterligar­e ett par — vet samtliga exakt vad som väntar på denna nivå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden