Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR NORRBY: 15

-

på grund av osäkerhet kring coronarest­riktionern­a.

MÅLVAKT

Här har det under årens lopp pendlat mellan

?+?+?+ och ?+?+?+?+ eftersom Mergim Krasniqi gjort det bra mellan stolparna, men nu har Krasniqi lämnat för allsvenska Örebro och in kommer i stället Anton Cajtoft, extremt skadeförfö­ljd keeper som man inte riktigt vet var man har. Bakom honom är det tunt.

FÖRSVAR

Även här har det — åtminstone på pappret — blivit lite sämre sen i fjol, då Mammar Chaouche for fram som ett jehu på vänsterkan­ten och då Jonathan Azulay bidrog till att det stängdes till centralt. Fredrik Lundgren, hämtad från Öster, kan nog skänka viss stabilitet, men knappast så att betyget ska höjas.

MITTFÄLT

Truppen är tunnare i år, det råder det inget som helst tvivel om, men här finns det en del alternativ, framför allt centralt och kanske också på högerkante­n — även om Alen Krasnici säkert kommer att saknas. Den duktige högerbredd­aren studerar till polis och kommer bara loss till en del träningar.

ANFALL

Här har klubben också tappat i slagkraft eftersom de senaste säsongerna­s poängkung Abdo Saidi tagit klivet till Degerfors i allsvenska­n. Att ersätta honom gör man inte i en handvändni­ng. Jobe och Vukojevic har bra fart under fötterna och Strömberg kommer säkert att göra sina poäng, men riktigt vasst är det ändå inte.

?+

TRÄNARE

Om det är lite småskakigt i spelarlede­n kan klubben i alla fall luta sig emot Mak Lind, som gör sin tredje säsong i klubben och som kan serien utan och innan. En tränare med ett mångårigt spelarförf­lutet på hög nivå och som inte stressar upp sig i onödan. Rimligen en klippa.

RUTIN

Har som sagt tappat en del viktiga och därtill erfarna pjäser under vintern och våren, men det här är ändå en detalj som man inte ska behöva snubbla på. Det räcker med att nämna namn som Nicklas Savolainen, Ivo Pekalski, Robin Strömberg och Buba Jobe så fattar ni vad vi menar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden