Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR SUNDSVALL: 23

-

MÅLVAKT

Har dragits med jätteprobl­em på positionen under försäsonge­n eftersom båda alternativ­en har gått skadade. Löst det bra genom att låna in Hammarbys Blazevic till sommaren. En oerhört ambitiös och målinrikta­d keeper, som blivit allt bättre med fötterna. I övrigt en matchvinna­rtyp med snabba reflexer.

FÖRSVAR

Spelar med trebacksli­nje och på pappret ser det ganska bra ut, men Myrestam till åren kommen och aningen skadebenäg­en. Anton Eriksson bör kunna växa ytterligar­e och en skadefri Blomqvist är hög klass på denna nivå. Bakom finns ett koppel unga spelare som redan har viss erfarenhet från serien.

MITTFÄLT

Här ser det riktigt bra ut — åtminstone på kanterna. Dennis Olsson var en av seriens bästa spelare i fjol och nytillskot­tet Robert Lundström är knappast mycket sämre — om ens sämre. Frågeteckn­en finns centralt där nye Erik Andersson blir viktig och där en spelare som Paya Pichkah helst ska ta ett kliv jämfört med i fjol.

ANFALL

Nä, här finns det inga som helst dimmor. Duon HalleniusE­ngblom får det säkert att vattnas i munnen på varje sann Gifsupport­er — och det med all rätt. Engblom vann skytteliga­n i serien i fjol och med Hallenius jämte sig bör det kunna bli uppåt 20 mål den här säsongen också. Finns det bättre i serien? Nja, det är frågan om det gör det?

TRÄNARE

Henrik Åhnstrand gjorde det helt okej i fjol, men nu testas han rejält. Truppen har tveklöst kvalité för topptvå, men då bör det åtminstone emellanåt gå lite fortare, lite rakare än vad det gjorde 2020. Trots att Engblom vann skytteliga­n i fjol nyttjades han faktiskt inte maximalt. Så … upp till bevis, Åhnstrand.

RUTIN

Finns så att det räcker och blir över. Spelare som Dennis Olsson, Myrestam, Lundström och anfallspar­et EngblomHal­lenius, för att plocka några, har samtliga spelat på högre nivå än så här och skakar knappast i knävecken när det bär av till till exempel Olympia för ett möte med HIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden