Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR TRELLEBORG: 20

-

MÅLVAKT

Hampus Nilsson hade ett hemskt 2019 i Falkenberg, men tog snytingen på rätt sätt, bytte från västkusten till Söderslätt, knöt näven i fickan, kom tillbaka och fick åtminstone en liten revansch 2020, då han skötte sig bra. Har egentligen det man söker hos en keeper, men kan såklart ransonera grodorna ytterligar­e.

FÖRSVAR

Skapligt med rutin, skapligt med alternativ och, ja, det ser klart skapligt ut, helt enkelt. Björkén var konstanten i backlinjen i fjol, Liverstam är spelbegåva­d som få, men måste se till att hålla sig frisk. Modig lär bli ett gediget förvärv som är användbar lite överallt.

Unge och frejdige Jönsson kan stå inför genombrott.

MITTFÄLT

Är ju enormt uppfräscha­t jämfört med i fjol och en lagdel som tål jämförelse oavsett vilken konkurrera­nde klubb du drar fram. Kanterna väldigt starka med pålitlige Blomberg och speedige Petrovic och centralt ska det bli oerhört intressant att se om Amin kan dominera matcher så som vi anar att han kan.

ANFALL

En lagdel som kanske inte ser så där vansinnigt skräckinja­gande ut, men vi lyfte den med ett när Kozica anslöt till klubben. En tekniskt skicklig och spelbegåva­d tia som ska kunna bidra med en hel del poäng. Unge Offia fick det aldrig att lyfta i Dalkurd, men här är omgivninge­n kanske bättre än så.

TRÄNARE

Kristian Haynes är relativt färsk i skrået, gjorde det helt okej i fjol, men nu — med en mycket bättre trupp — kommer kraven på honom att leverera att öka rätt dramatiskt. Mer eller mindre en ikon som kan klubben som sin egen ficka och som dessutom själv har spelat på hög nivå. Duger nog rätt gott.

RUTIN

Nä, det är verkligen inga dunungar tränare Haynes skickar ut i fält. Tittar man lagdel för lagdel finns det enorm erfarenhet i samtliga och därtill en hel del meriter från serien dit TFF siktar (på sikt), alltså allsvenska­n. En detalj som laget absolut inte ska behöva falla på. Snarare tvärtom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden