Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR VÄRNAMO:

-

MÅLVAKT

Har i skrivande stund faktiskt fyra alternativ att välja mellan, men det troliga är att tränarduon AsterhedTh­ern till slut fastnar för rutinerade Vaitsiakho­vich som etta. En keeper som stod i 25 seriematch­er i fjol och som faktiskt har represente­rat Belarus i U-landslagss­ammanhang.

FÖRSVAR

Släppte in 26 mål på 30 seriematch­er i fjol — och är nu förstärkt med ett par spelare som går direkt in i startelvan. Här finns ett par stora, starka pjäser i mittförsva­ret som inte lägger några fingrar emellan. Freddy Winsth är såklart jättevikti­g med sin erfarenhet och enorma klubbhjärt­a. Det ser hyfsat stabilt ut ändå i Värnamoför­svaret.

MITTFÄLT

Kanske den bästa lagdelen. Lagets bäste spelare finns i alla fall här. Brassen Erick Brendon imponerade i stunder stort i söderettan förra säsongen och kan bli en profil även på denna nivå. Enormt bolltrygg och passningss­kicklig sexa. Oscar Johansson återvänder och han får förstås ett stort ansvar.

ANFALL

Ganska ung och i sammanhang­et relativt oprövad besättning — med ett stort undantag. Crespo Kamara kommer från Halmstad där han mest rehabade, men skulle den snabbe och kraftfulle nian hitta tillbaka till formen är han naturligtv­is ett hot mot alla motståndar­försvar i serien. Vindsnabbe Becirovic är en liten joker.

?+

TRÄNARE

Det blir ett dubbelkomm­ando denna säsong eftersom Jonas Thern, som var ensam etta i fjol, fortsätter att nobba förbundets tränarutbi­ldning. Vid sin sida får Thern 33-årige Robin Asterhed som har ett mångårigt förflutet i Malmö FF:s ungdomsorg­anisation. En duo man ska ha respekt för.

RUTIN

Lite sämre ställt med den varan. Många av spelarna i truppen har aldrig tidigare varit med på den här nivån. Återstår alltså att se hur de handskas med det högre tempot, att det smäller hårdare i närkampern­a och att det ibland blir cyniskt så att det förslår. Crespo Kamara, Oscar Johansson och

Freddy Winsth är något att hålla i hand i alla fall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden