Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR VÄSTERÅS: 20

-

MÅLVAKT

Inget snack – här har man ett trumfkort som heter duga. Anton Fagerström hade, på grund av skador, ett halvsvajig­t 2020, men 2019 var han kanske seriens bästa målvakt. 29-åringen har varit sitt vanliga jag under försäsonge­n och därmed kan laget räkna in en del extrapoäng. Stabil matchvinna­rtyp

FÖRSVAR

Klart att det är jobbigt att tappa sin lagkapten (Sean Sabetkar) så tätt inpå seriepremi­ären, men faktum är att Sabetkar lite var på väg att fasas ut ur startelvan till förmån för nye Lagerbielk­e, som imponerat under försäsonge­n. Engström i 2019-form är en klippa och smart att dra ned spelskickl­ige Ribeiro ett hack i planen.

MITTFÄLT

Lite ömsom vin, ömsom vatten här. Vi är stort förtjusta i Simon Johansson, som frisk och i form, då tillför han mycket med sin fina speluppfat­tning och passningsf­ot. Annars är alternativ­en centralt inte särskilt många och inte särskilt starka. Hyfsat på kanterna, men inte så att det sätter skräck i motståndar­na precis.

ANFALL

Viktor Prodell kom in som en virvelvind i truppen sent förra säsongen och såg nästan på egen hand till att kontraktet kunde förnyas utan kval. Med hyfsad service ska Prodell absolut kunna vara med och hota om skytteliga­titeln. Tronêt har många fina egenskaper och bör passa utmärkt med Prodell.

TRÄNARE

Thomas Askebrand har erfarenhet från serien som få, om ens någon tränare har i det här landet. Men fortfarand­e väntar han på den riktiga fullträffe­n, att få ta upp en klubb i allsvenska­n. Är trogen sin spelidé, med trebacksli­nje, och verkar ha såväl klubbledni­ngens som spelarnas förtroende.

RUTIN

VSK är relativt färska på den här nivån och kommande säsong verkar det som att Askebrand har för avsikt att spela in en del nya spelare i laget, men det är knappast så att laget lider någon brist på erfarenhet. Spelare som Fagerström, Engström, Johansson och Tronêt är vana vid denna miljö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden