Hela Sveriges fotboll

16 SÅ BRA ÄR ÖRGRYTE:

-

MÅLVAKT

Fredrik Andersson kom hem till Öis 2019, men gjorde en ganska svag säsong. Klart bättre förra året och måste nu anses vara en stabil keeper på denna nivå. Troligen förstavale­t, men utmanas rätt hårt av nye Robin Wallinder, som åldern till trots redan skaffat sig erfarenhet från spel på denna nivå.

FÖRSVAR

Har tappat ett par, tre pjäser under vintern och våren men å andra sidan ersatt dem skapligt. Haglind Sangré gjorde det jättebra i Akropolis förra säsongen och har alla möjlighete­r att bli en ny David Engström. Azulay återvänder med en hel del erfarenhet i bagaget. Nä, det ser inte så tokigt ut här.

MITTFÄLT

En lagdel som heller inte skäms för sig. Här finns både fart, teknisk skicklighe­t och arbetskapa­citet. Raskaj är ett bra nyförvärv med mycket rutin, Ackermann ska kunna ta fin utveckling denna säsong och när det handlar om kantspelet visade Andreasson redan i fjol att han kan bli en toppspelar­e på denna nivå.

ANFALL

Lagdelen det finns mest frågetecke­n kring. Visst, unge Sjögrell ser superspänn­ande ut och lär säkert valsa runt med en och annan vänsterbac­k den här säsongen, men vem ska hjälpa Aílton med målskyttet nu när Bergmark Wiberg lämnat för Falkenberg? Och hur många matcher klarar brassen av?

TRÄNARE

Dane Ivarsson i par med Johan Mattsson nådde fina framgångar i Lindome, men det var med ett spel (extremt stort bollinneha­v) som knappast går att tilllämpa på den här nivån och i Öis, som kanske inte riktigt har de spelartype­rna. Ett friskt och frejdigt val av Öis, men det är upp till bevis för Ivarsson innan vi höjer betyget.

RUTIN

Truppen består av ganska många spelare som är i början av sin elitkarriä­r, men här finns också ett antal pjäser som redan vet exakt vad som gäller på denna nivå. Keeper Andersson, den tänkta trebacksli­njen, Paulsson, Raskaj och — inte minst — Aílton har varit med förr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden