Hela Sveriges fotboll

20 SÅ BRA ÄR ÖSTER:

-

MÅLVAKT

Här ser det stadigt ut. Damir Mehic lämnade avbytarbän­ken i Gais i fjol, tog plats mellan stolparna i Öster — och storspelad­e säsongen igenom. Han är en rutinerad herre som både är stabil och kan göra de här osannolika räddningar­na. Bakom honom finns talangfull­e Stulic som nu bör vara mogen att stå på denna nivå.

FÖRSVAR

Gediget och stadigt även här. Gott om alternativ på innerbacks­positioner­na och två klart dugliga vänsterbac­kar. Återstår att se om nye Varmanen kan ersätta Stefan Karlsson fullt ut på högersidan. Annars kan alltid funktionel­le Pavic ta den rollen. Spännande att se nye Stenberg, som var riktigt bra i Dalkurd i fjol.

MITTFÄLT

Med risk för att låta tjatig: det ser klart anständigt ut även här med dubbla alternativ både centralt och på kanterna. Jonathan Drott blir ankaret och Calle Johansson den kvicke och tekniskt skicklige som ska stå för poängen. Sen ska det förstås bli intressant att se 21årige Hauksson som redan har debuterat i isländska Alandslage­t.

ANFALL

Medveten om att jag börjar låta som en papegoja nu, men även denna lagdel har sina fördelar — även om den knappast skrämmer vettet ur motståndar­lagen. Westermark är nog en ganska bra värvning, löpstark, oöm och gör en del mål. Danske Mortensen ska upp i tvåsiffrig­t i målkolumne­n för att få godkänt, så är det bara.

TRÄNARE

Denis Velic tog över ansvaret i fjol och gjorde det utmärkt väl — även om spelet var så långt ifrån Öster som det går att komma. Velic var själv en lirare, artist på planen, men som tränare är han pragmatisk som få. Det är disciplin och hårt arbete som gäller — annars hamnar du på läktaren.

RUTIN

James Keene. Det räcker nästan så för att motivera betyget, va? Skämt åsido, Öster har föryngrat en del till denna säsong, borta är till exempel Johan Persson och Stefan Karlsson, men det är absolut inte så att man kommer till spel med ett juniorlag. Tvärtom — här finns duktigt med erfarenhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden