Hela Sveriges fotboll

”KÄNNS MÄRKLIGT ATT SÄGA GEFLE I TOPP, SENAST DE VANN EN SERIE VAR 2004”

Karin Johansson, 39, sportjourn­alist på Gefle Dagblad

- Göran Bolin

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Gefle IF ser faktiskt väldigt spännande ut och bör kunna slåss i toppen. Lite märkligt att säga eftersom klubben senast vann en serie 2004. Brommapojk­arna och möjligen Umeå kommer att utmana. Jag vet att Umeå har tappat en del spelare, men de bör ändå kunna vara med där uppe. Sen är Sandviken min outsider. De imponerade stort i cupen på försäsonge­n. Nu ska sägas att jag såklart har bäst koll på just Gefle och Sandviken.

Vilka lag åker ur?

– Jag tror att båda nykomlinga­rna, Assyriska och Piteå, får det svårt. Lite tråkigt att säga, men det är ändå viss skillnad på division 2 och division 1. IFK Luleå satsar hårt på egna akademin, har en väldigt ung trupp och kan nog också få problem, precis som Hudik.

Några spelare i serien man ska hålla ett extra öga på?

– Här vill jag ändå lyfta en spelare från just Hudik. Cihan Sener ser väldigt spännande ut. En anfallare som har tränat en del med Gif Sundsvall och som säkert lär ha nytta av det. Marijan Cosic i BP är en annan som man ska ha koll på. Han gjorde 18 mål som mittfältar­e i fjol och är riktigt bra. Sen förstås Gefles superduo Isac Lidberg/Leo Englund som säkert kommer att göra en hel del mål. John Junior är tillbaka i Sandviken. En bolltrolla­re och artist som jag gillar skarpt.

Någon ung spelare du är extra nyfiken på?

– Pontus Jonsson är ju en supertalan­g som har gått lite i stå. Får se om han kan få ett lyft i Gefle. Joshua Chatee i IFK Luleå är en annan värd att nämna, precis som Danilo Al-Saed, som lämnat Enköping i division 2 för Sandviken. Oskar Karlsson i Gefle är bara 18 år, men kan mycket väl ta en plats på innermittf­ältet i Gefle. Vilken spelare tror du vinner skytteliga­n?

–Isac Lidberg gjorde 19 mål i fjol och Leo Englund 18. Nu ska de spela tillsamman­s. Återstår att se om de funkar ihop, men under försäsonge­n har det sett riktigt bra ut. Jag tippar att någon av dem vinner skytteliga­n.

 ??  ?? Leo Englund har gjort ”den förbjudna flytten” från Sandviken till Gefle och kan bli en vital förstärkni­ng offensivt för Gävlelaget som satsar på att ta sig upp till superettan. Skulle de vinna Ettan Norra blir det klubbens första serieseger sedan 2004.
Leo Englund har gjort ”den förbjudna flytten” från Sandviken till Gefle och kan bli en vital förstärkni­ng offensivt för Gävlelaget som satsar på att ta sig upp till superettan. Skulle de vinna Ettan Norra blir det klubbens första serieseger sedan 2004.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden