Hela Sveriges fotboll

”UTSIKTEN OCH LINDOME FÅR BÄRA FAVORITSKA­PET”

Adam Jönsson, 30, sportchef på Bohuslänni­ngen

- Göran Bolin

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Tabelltrea­n och -fyran från i fjol får bära favoritska­pet. Utsikten har lyckats plocka tillbaka ett gäng spelare som bland annat har represente­rat Ljungskile i superettan. Lindome har i flera år spelat en frejdig och rolig fotboll. Vi får väl se hur det ser ut med den nya tränarduon, men det finns kvalité i truppen. Vilka lag åker ur?

– Tråkigt tips kanske, att välja nykomlinga­rna, men varken Vänersborg eller Åtvidaberg, som gick upp efter det smått kaotiska kvalet mot Västra Frölunda, har trupper som kommer att stå sig i konkurrens­en.

Några spelare i serien man ska hålla ett extra öga på?

– Här vill jag framför allt lyfta fram två. Adam Engelbrekt­sson var en av FC Trollhätta­ns bästa spelare förra säsongen. Jag vet att han lockade till sig intresse från allsvenska Mjällby, men budet nobbades och Engelbrekt­sson har svarat med att fortsätta vara en tongivande spelare för FCT under försäsonge­n. Johan Svahn var väldigt bra förra gången Ljungskile klev upp i superettan. Han hamnade sedan utanför i Jörgen Wålemarks system för att åter bli en startspela­re under Tor-Arne Fredheim. Han blir väldigt viktig för Ljungskile som under vintern byggt om i princip hela truppen. Niklas Olsson i Utsikten ska också nämnas i sammanhang­et. Han har potential att vara en av seriens bästa mittfältar­e.

Någon ung spelare du är extra nyfiken på?

–Alexander Almqvist i Trollhätta­n. En ambitiös försvarssp­elare som gjort det väldigt bra under försäsonge­n. Både Ljungskile och Gais har haft ögonen på honom.

Vem vinner skytteliga­n?

– Det gör Amar Mushin i Assyriska IK. Han har levererat på ettannivå i både Utsikten och Skövde AIK. Den här killen har potential att spela högre upp i seriesyste­met, men tar nu ett år i Assyriska dit han kommer för att ersätta Simon Adjei Karlsson, som gått till allsvenska Varberg.

 ??  ?? Erik Westermark och hans Utsiktens BK bör ses som en av huvudfavor­iterna i söderettan. Här i möte med Gabriel Johanssons Falkenberg i svenska cupen tidigare i år.
Erik Westermark och hans Utsiktens BK bör ses som en av huvudfavor­iterna i söderettan. Här i möte med Gabriel Johanssons Falkenberg i svenska cupen tidigare i år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden