Hela Sveriges fotboll

”FRISKA VILJOR TROR JAG ÖVERRASKAR. DE SKA NÅ SUPERETTAN INOM FEM ÅR”

Sören Häggqvist, 53, sportjourn­alist på Örnsköldsv­iks Allehanda

- Johannes Hägglund

Vilka lag gör upp om serieseger­n?

– Friska Viljor var med ganska länge i toppen i fjol och blev fyra. Jag tror att de kan vara med där uppe. Thorengrup­pen (Team TG) åkte ur ettan i fjol och vill tillbaka. De får nog anses vara stora favoriter. Skellefteå satsar ungt och kanske kan vara med och utmana. Boden är alltid med där uppe och kvalade i fjol. Thorengrup­pen blir favoriter, följt av Bodens BK och Skellefteå FF som en outsider.

Vilka lag kommer att åka ur?

– Det är svårt att veta då det är en hel del nya lag i ligan. Det är tre nykomlinga­r och det är svårt att veta hur de står sig. Frösö såg jag lite av i trean i fjol och jag tror att de kommer att få det svårt. Även Storfors, från Piteå, är ny

komlingar. Notviken var nykomlinga­r i fjol och höll sig kvar, men känslan är att de får svårt i år. Finns det något lag som kommer att överraska positivt respektive negativt?

– Friska Viljor tror jag kommer att överraska positivt. Pero Kapcevic är tillbaka som en övergripan­de sportchef. De bygger på sikt och ska nå division 1 inom två år och superettan inom fem år. Pero tror jag kommer att betyda mycket och därför tror jag att Friska Viljor överraskar.

Vilka spelare i serien måste vi hålla koll på?

–Gottne har fått tillbaka två kenyaner och en av dem, Michael Wandera, skulle lätt kunna spela så högt upp som superettan. Han kan spela både mittback och mittfältar­e. Han är en stor profil som är tillbaka i norrtvåan.

Vem vinner skytteliga­n?

– Jag säger Petar Banovic (Friska Viljor). Han har gjort mycket mål i Bosnien. 17 mål tror jag att han kommer att göra om han får vara frisk.

 ??  ?? Elias Öhmans Boden är en av favoritern­a i division 2 Norrland.
Elias Öhmans Boden är en av favoritern­a i division 2 Norrland.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden