Hela Sveriges fotboll

”SJÄLVA FOTBOLLSBI­TEN, TRÄNINGAR, MATCHER, ÄR SOM I ALLSVENSKA­N”

ETT ÖGONBLICK, ROAR HANSEN, 55 …

- Johannes Hägglund

… SOM ÄR HUVUDTRÄNA­RE I HERRLAGET, SPORTCHEF SAMT AKADEMICHE­F I ÄNGELHOLM DU HAR ALLTSÅ TRE TITLAR I KLUBBEN. DET LÅTER SOM ATT DU HAR ATT GÖRA?

– Jag sitter på tre stolar och hoppar emellan, men det fungerar bra. Vi skrattar mycket åt det, för spelarna gillar inte akademiche­fen. De tycker att jag är lite halvschizo­fren. ”I dag kommer akademiche­fen, han är mest arg”, kan de säga, haha. Vem är gladast?

– Jag tror de gillar tränaren bäst, haha. Du som har tränat klubbar i allsvenska­n (Helsingbor­g och Åtvidaberg). Vilka är de största skillnader­na mot att nu vara i division 2?

– Allting är lite till i allsvenska­n. Det är mer publik, större medieintre­sse och bättre kvalitet på spelarna. Men sedan är det fotboll och vi har bra träningsfö­rutsättnin­gar och hög ambition. Jag har fantastisk­a kollegor – Mattias Adelstam som assisteran­de tränare, Matthew Pyzdrowski som målvaktstr­änare, Dan Norberg som fystränare och så vidare. Så själva fotbollsbi­ten, med träningar och matcher, är samma sak. Utan det är allt runt omkring som framför allt skiljer. Sedan har vi ett väldigt ungt lag, ännu yngre än förra året för vi har lyft upp några killar. Akademiche­fen tyckte det var dags att lyfta upp några yngre killar och sedan gick sportchefe­n till tränaren och fick okej från tränaren, haha. Men det är jäkligt roligt att stå på planen och känna att man både kan vara med och utveckla laget och individen. Det ger mig mycket energi. Jag trivs som fisken i vattnet med vardagen.

Med tanke på att ni har en sådan ung trupp. Hur viktig är Johan Oremo för er?

– Det är fantastisk­t att träna Johan. Han är en otrolig kille och har samma inställnin­g som att han spelade på den högsta nivån. Både han och Robin (Nilsson) är fantastisk­a förebilder.

 ?? Roar Hansen.
Foto: BILDBYRÅN ??
Roar Hansen. Foto: BILDBYRÅN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden