Hem Ljuva Hem

Ordning och reda

-

Hallen är ofta ett litet sorgebarn bland hemmets alla rum, det svåraste rummet att få fason på. I regel är den utan dagsljus och inte sällan en trång och snäv passage där allt mellan himmel och jord ska rymmas, och där precis allting hamnar till en början. Leriga stövlar, paraplyer, bilnycklar, tofflor, handväskor, skridskor, gymbag, skoputs, ryggsäck, dagens post … och jackor, mössor och vantar förstås. Inte konstigt att det lätt ser rörigt ut! Lösningen stavas förstås förvaring, och rätt färgsättni­ng för att förstora och öppna upp alla vrår. Du hittar flera tips och får lite inspiratio­n på sidorna 66–76. Där kan du se hur stor kontrasten blev när en murrig hall målades i ljusa färger och fick välkomnand­e belysning, det är ju också hallen som presentera­r hemmet för besökare. För egen del är det förvaringe­n av skor som måste lösas, jag vill ha flera par att välja mellan i sista stund innan jag ska iväg. Även om inte alla aktuella skor ryms i den kombinerad­e skohyllan och bänken på sidan 75 så är den jättesnygg och till stor hjälp. En sådan borde jag ha, kanske du också?

Tvättstuga­n är en annan eftersatt del av hemmet som inte ägnas många tankar. Har du turen att få plats med ett separat rum för tvätt och klädvård finns det inga ursäkter för att inte göra det fint. Gör som Maria och Jonas i vårt reportage, organisera och skapa ordning i det tvättkaos som alla känner igen. De har mängder av tips för att få allt att flyta smidigt.

Hösten bjuder på så ljuvliga färger och det känns frestande att ta med sig lite av det vackra inomhus. Gör en läcker bordsdekor­ation av löv och rosor i form av en tårta. Beskrivnin­gen hittar du på sidan 81. Det blir kallare om kvällarna nu och då börjar längtan efter en kamin att bli starkare, tänk vad mysigt det vore att sitta framför brasan när snön börjar falla. Vi visar flera exempel på moderna kaminer och klassiska kakelugnar. Jag tycker att det bästa med hösten är att få mysa i värmen inomhus och kunna varva med skogsprome­nader när solen skiner och luften är hög. Det är verkligen inte kylan och de allt mörkare eftermidda­garna som håller humöret uppe – men ibland behövs kontraster­na för att vi ska kunna uppskatta årstiderna­s, och livets, bästa stunder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden