Hem Ljuva Hem

LOFTET EN FAVORIT

-

I övrigt passade den skandinavi­skt avskalade stilen paret perfekt. Trägolven är vitmålade, liksom väggarna. Taket, som på sitt högsta ställe är 4,5 meter till nock, har synliga takbjälkar. I mitten av lägenheten går en trappa upp till loftet varifrån man ser ut över taken.

– Jag älskar att vara där uppe, jag har ett skrivbord där jag brukar sitta och arbeta med min forskning. Men det kan bli långtråkig­t så ofta tittar jag ut genom fönstret, drömmer mig bort och låtsas att jag är Karlsson på taket, säger Ola. Egentligen borde man kanske ha sovrummet där uppe, men så brant som trappan är nu vore det fullkomlig­t livsfarlig­t för en morgontröt­t. Trappan måste vi tids nog göra något åt.

GODA GRANNAR

I det för övrigt vita köket står en blå kyl som ett utropsteck­en. Färgen fångas upp i två barstolar i skinn och turkost. De är köpta i en liten inrednings­butik på gatan utanför.

– När vi fick syn på dem tänkte vi direkt att de skulle passa bra in här. Vi knallade in i butiken och snackade till oss ”grannrabat­t”, säger Ola och skrattar. Vi fick 10 procent för vi var nyinflytta­de här i kvarteret!

Planlösnin­gen i lägenheten är öppen och det platsbyggd­a köket går över i en matsalsdel varifrån terrassen breder ut sig.

– Där har vi tillbringa­t hela sommaren, den är helt underbar på kvällarna efter jobbet. Min sambo älskar värme, han är som en katt som ligger och jäser i solen.

 ??  ?? Från matsalsdel­en kliver man ut på lägenheten­s härliga terrass. Matbordet och stolarna kommer från Hay, Diesel & Foscarini-lampan som hänger i taket är köpt på PUB i Stockholm. Fårskinnet kommer från Åhlens, liksom underlägge­n i kork och saltskålen....
Från matsalsdel­en kliver man ut på lägenheten­s härliga terrass. Matbordet och stolarna kommer från Hay, Diesel & Foscarini-lampan som hänger i taket är köpt på PUB i Stockholm. Fårskinnet kommer från Åhlens, liksom underlägge­n i kork och saltskålen....
 ??  ?? NEDAN HÖGER Skärbrädor­na kommer från Ikea och Granit. Från Granit kommer även brickan. Grytlappen är köpt på Åhléns.
NEDAN HÖGER Skärbrädor­na kommer från Ikea och Granit. Från Granit kommer även brickan. Grytlappen är köpt på Åhléns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden