Hem Ljuva Hem

” Förtroende och trovärdigh­et är viktigt”

-

efter tjugo år inom försvaret tog Patrik Frimodig klivet in i en ny värld. Med erfarenhet från en rad olika tjänster som yrkesmilit­är, säljer han i dag lägenheter och hus i Halmstad.

– Jag ville utveckla mig, behövde nya verktyg och ville lära mig något nytt. När jag träffade en mäklare stötte jag för första gången på ett civilt jobb som jag tyckte verkade kul, säger Patrik Frimodig.

Patrik valde Malmö högskolas tvååriga distansutb­ildning för att utbilda sig till mäklare, vilket han inte ångrar.

– Under tiden jag läste arbetade jag heltid inom det militära, på en tjänst där jag arbetade tre dygn i sträck och sedan var ledig resten av veckan. Under de lediga dygnen pluggade jag och hjälpte till en dag i veckan på mäklarbyrå­n där jag i dag jobbar. Det blev tuffa arbetsveck­or som tärde på mig och min omgivning, men det var det värt, säger han.

Även om han kände av sin studieovan­a hade han stor nytta av sin arbetserfa­renhet, som gav honom något ”att hänga upp” den nya kunskapen på.

– Upplägget på Malmö högskola fungerade jättebra. Att kunna läsa och jobba parallellt var en förutsättn­ing för min del, annars hade jag inte klarat det ekonomiskt. Våra föreläsare var mycket kompetenta, framför allt dem vi hade i juridik, som jag har stor respekt för. Jag håller Malmö högskolas mäklarutbi­ldning väldigt högt. De håller bra kvalitet och har gjort en tydlig satsning på juridik och bra lärare.

Med ett tajt schema, under såväl utbildning­stiden som i arbetet som mäklare, är planering A och O, menar Patrik.

– Det gäller att vara välorganis­erad, annars går det inte. Jag har ofta många bollar i luften och gör alltid en noggrann planering för varje dag. Här har jag nytta av min militära bakgrund. Jag har också nytta av att kunna vara rak och tydlig, vilket uppskattas av kunderna. Som mäklare måste du hela tiden vara beredd att ta reda på det du inte kan och snabbt återkoppla. Förtroende och trovärdigh­et är viktigt, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden