Hem Ljuva Hem

RENOVERAT YTSKIKTEN

-

Familjen, som består av Richard, Elisabeth och lilla dottern Alma, bor i den nybyggda stadsdelen Näs Focksta i Uppsala. Radhuset som utifrån sett liknar en lada, är beläget i en historisk kulturbygd med gott om skog och mark runt knuten. Detta passar familjen perfekt då de gillar att åka skidor, vandra i naturen och plocka svamp. Rickard har dessutom ett stort intresse för jakt, vilket visar sig mitt under intervjun då han reser sig upp och skyndar till fönstret. På åkern utanför vandrar tre ståtliga älgar förbi.

– Det bästa med huset är absolut läget, med närheten till naturen samtidigt som vi aldrig är ensamma, berättar Richard. Familjen flyttade hit för två år sedan och med ett gediget intresse för inredning har de på ett vackert och smakfullt sätt satt sin egen prägel på radhuset. Huset som är byggt 2010 var i gott skick redan när familjen flyttade in.

– Vi vill lägga tiden på annat och letade därför efter ett hus utan större renovering­sbehov, och där det räckte med att förändra ytskikten för att få vår egen stil, berättar Richard.

När man kliver in i familjens hall möts man direkt av husets centrala punkt – det kombinerad­e köket och vardagsrum­met. Utrymmet är stort och luftigt och man slås snabbt av den vackra utsikten som det sto- ra fönsterpar­tiet ger. Det första som familjen gjorde när de flyttade in var att lägga ett nytt vitt trägolv i hela huset. Sedan har de låtit inredninge­n ta tid.

– Det är viktigt att bo in sig i ett hem och att känna in varje rum innan man inreder, menar Elisabeth.

Det tog lång tid att bestämma färger till alla rum men nu går väggarna i olika grå nyanser. De dova tonerna ger hemmet en ombonad och varm känsla och inredninge­n är noga utvald.

– När jag köper möbler och inrednings­detaljer tar jag med mig färgprover från hemmet och på så sätt vet jag att det jag köper passar färgmässig­t till resten av inredninge­n, berättar Elisabeth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden