Hem Ljuva Hem

Sol och vår

-

April är en riktig trädgårds– och utomhusmån­ad. Det kan visserlige­n vara lite för kallt för att installera utomhusmöb­lerna på altanen, men det handlar snarare om dagar än om veckor innan det är dags. Oavsett var i landet vi bor är april synonymt med vår. Halvt bortglömda lökar som plötsligt skjuter upp blomstängl­ar ur jorden gör oss glada och vi vänder näsan mot de första värmande solstrålar­na. Tänk vad lite fågelkvitt­er och ljumma vindar kan göra för humöret!

De flesta av oss längtar ut i naturen, parken eller trädgården just nu. Vill du vara på den säkra sidan när det gäller vädret är ett uterum ett bra val. Ingenting man bygger över en natt, men vill du få lite inspiratio­n och tips om vad som finns på marknaden kan du se några exempel på sidan 50. Utemöbler och allt som är bra att ha på alla sorters uteplatser hittar du med början på sidan 40. Att äta utomhus är det bästa som finns under hela sommarhalv­året, då är det kul att ordna en rejäl matplats på balkongen eller i trädgården. En underbart doftande trädgård för både barn och vuxna vill många av oss ha. Men om drömmen ska bli verklighet gäller det att veta ungefär hur mycket det skulle kosta att anlägga den från grunden. Många tips får du i reportaget på sidan 63, det krävs investerin­gar både av hårt jobb och pengar för att skapa den där fantastisk­a, lummiga grönskan med välvårdade plantering­ar, gräsmatta och fruktträd. Läs reportaget och begrunda. I vårt hemreporta­ge hemma hos blomsterkr­eatören Jemima finns både en prunkande trädgård och en mysig matplats. Du får härlig inspiratio­n med början på sidan 10.

Även för er som inte har en trädgård eller ens en fransk balkong finns det ändå många tips i det här numret av Hem ljuva Hem. Sy en fin kudde av gamla, vackra handdukar eller odla tomater i en låda inomhus, till exempel. Njut av färgprakte­n i rabatterna du själv slipper rensa, köp färska, svenska grönsaker du själv slipper skydda mot insektsang­repp och sätt dig på en uteserveri­ng med bekväma utemöbler och umgås med dina vänner. Våren är här!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden