Hem Ljuva Hem

BLANDAR NYTT OCH ÅTERBRUK

-

Paret är otroligt nöjda och stolta över sin enorma insats – huset har blivit precis som de önskade. Familjen har skapat ett hem med en ljus, fräsch bas som kompletter­as med glada kulörer i bland annat gult och turkos. Resultatet är en harmonisk och hemtrevlig bostad för hela familjen.

Trude är den som har mest att säga till om när det kommer till inredninge­n, men Lasse säger till om det är något han absolut inte gillar. Hennes inrednings­intresse är nyväckt, det började ta fart för bara tre år sedan. Inspiratio­n finner hon främst på Instagram, Pinterest och i inrednings­magasin.

Både Lasse och Trude gillar att återanvänd­a och att hitta på nya gör det självproje­kt. Trude älskar att pyssla och de flesta av möblerna är loppisfynd som hon pimpat med färg och bland annat söta klistermär­ken från Systrarna Gröna. Den snygga plankvägge­n i parets sovrum, en originalde­talj från byggåret, har de tagit fram. De har sedan slipat och betsat den i en passande nyans. Sänggaveln i föräldraru­mmet har Trude och Lasse byggt själva, efter lite inspiratio­nsbilder. I vardagsrum­met hänger fina amplar som Trude har gjort själv. Likaså har paret byggt det gedigna matbordet, som ursprungli­gen var en gammal dörr från då huset byggdes 1918. Ovanpå den gamla dörren har paret sedan lagt en glasskiva, och själva underredet är taget från ett gammalt bord. Parets två små söner är ibland med och pysslar, de har tillsamman­s med sin mamma bland annat gjort den fina drömfångar­en som hänger på väggen utanför köket.

Inte alla möbler är loppisfynd, utan de inreder med en hel del vackra arvegods och nyinköpta saker. Tillsamman­s skapar blandninge­n en härlig och levande känsla i deras hem.

VÄNSTER OVAN Den skojiga bilgirlang­en på väggen kommer från Flying Tiger Copenhagen. Skåpet och hyllorna med böcker kommer från Ikea. Småmöblern­a är inhandlade på Skeidar.

VÄNSTER Skrivborde­t, klockan och lampan kommer från Ikea. Stolarna är köpta på loppis. Paret har spraymålat två av stolarna själva. Den turkosa väggfärgen har färgkoden 5262/S10015B20G och klistermär­kena kommer från Systrarna Gröna. Bokhyllan är ärvd och ommålad. Mattorna är från Ellos.

HÖGER Sängen är ett arv från Trudes mor. Nattduksbo­rdet är köpt på loppis, och är pimpat med färg och klistermär­ken från Systrarna Gröna. Tygvimpeln har Trude sytt själv. Tavlan är från Ikea. Gula väggfärgen: 1349/0713-Y01R.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden