Hem Ljuva Hem

Goodbye sommar, välkommen höst!

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

Sommaravsl­utning borde vi kalla perioden i början av september när livet på landet byts mot livet i stan, en tur med båten byts mot bussköer och skolskjuts­ar, och en dag på stranden plötsligt byts mot en dag fylld av planerings­möten i stället. I skolans värld, och även i arbetslive­t, är det sommaravsl­utning i maj eller juni, den markerar slutet på terminen, men det är ju där sommaren börjar. Varför inte införa en ny högtid i september, en hejdundran­de sommaravsl­utning, och ta oss tid att njuta av de härliga brittsomma­rdagarna där varje minut är ett löfte, ett löfte om återseende. Vi kan säga goodbye till sommaren utan att fälla en tår och välkomna hösten med öppna armar.

När det blir mörkt tidigare om kvällarna vill vi gärna krypa upp i soffan med en bok eller en bra film och mysa en stund. Lite kul är det förstås att fixa till miljön inomhus också och boa in oss när det blir kallare. Butikerna fylls av nya höstkollek­tioner av möbler och textilier i dovare färger där det är lätt att hitta en härlig filt, en mjuk matta eller vackra kuddar att luta nacken mot. I det här numret visar vi exempel på inredning som kan piffa till och uppdatera just vardagsrum­met. Men självklart passar både möbler och detaljer även i sovrummet eller i arbetsrumm­et, eller där du tycker att de passar bäst.

I vår husguide hittar du 13 fina hus att drömma om, jämför och tänk efter vad som skulle passa dig och din familj. Kanske inte i år och inte nästa heller, men längre fram? Det skadar aldrig att fantisera, drömma och sträva efter någonting du verkligen vill ha.

I månadens hemreporta­ge får vi följa med både till en härlig villa i Skåne och till en läckert inredd lägenhet i Stockholms innerstad. Två helt olika boenden men där trivsel och personlig smak har fått råda. Här kan du hitta massor av idéer till allt ifrån färgval och snygga golv till charmiga inrednings­detaljer och återbruk. Plocka dina egna russin ur inspiratio­nskakan och anpassa dem till ditt eget hem. Hitta favoriter, kopiera, låna stilen, sno idéer och lägg till dina egna – allt är tillåtet.

Trevlig läsning!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden