Hem Ljuva Hem

5 BADRUMSTRE­NDER

Badrummet är det nya sociala rummet där vi ska umgås, göra oss i ordning, och mysa tillsamman­s. Trenden går även mot en mer ombonad rumskänsla i badrummet – med mattor, sittmöbler, skåp och tavlor. I början av förra seklet ställde man helt sonika in balja

- Av ELEONOR BJÖRCH LOWE

Trenden går mot en mer ombonad rumskänsla – med mattor, sittmöbler, skåp och tavlor.

1. Smarta badrum

Digitalise­ringen sker så klart även i badrummet. Du kan streama musik och använda osynliga ljudsystem som är integrerad­e i till exempel badrumsspe­geln. En trådlös laddstatio­n för din smartphone kan kanske vara något, eller antiimmafu­nktion i spegeln? Toaletter med självstäng­ande lock samt integrerad nattlampa blir också mer och mer populära.

2. Färg!

Även om vitt är den vanligaste färgen i svenska badrum finns en tydlig tendens till att våga mer färg. Den personliga inrednings­trenden följer med in i badrummet och flera leverantör­er erbjuder sina badrumsmöb­ler i valfri NCS-kulör mot ett pristilläg­g. Vi ser även fler badkar och handfat i färg. Pasteller, och att använda mycket svart är också populärt.

3. Fokus på detaljerna

Blandare, handtag, knoppar och beslag finns nu inte bara i krom och rostfri finish, utan även som rosé guld, polerad och opolerad mässing och black chrome för att nämna några. Varje liten detalj går att sätta sin prägel på.

 ??  ?? HÖGER, NEDAN & NEDAN HÖGER Hos Svedbergs kan du välja valfri NCS-kulör på vissa möbelserie­r.
HÖGER, NEDAN & NEDAN HÖGER Hos Svedbergs kan du välja valfri NCS-kulör på vissa möbelserie­r.
 ??  ??
 ??  ?? OVAN Rosa väggar gör dig glad. Takdusch Arc från INR.
OVAN Rosa väggar gör dig glad. Takdusch Arc från INR.
 ??  ??
 ??  ?? OVAN Dramatiska kontraster. Takdusch Arc från INR.
OVAN Dramatiska kontraster. Takdusch Arc från INR.
 ??  ?? Mezzo är Vedums nya badrumsser­ie i design av Jesper Ståhl. Tvättställ­en är generösa men ändå lättplacer­ade, eftersom de är lite grundare än vanligt. Luckan Line med snedfrästa spår ger ett dynamiskt men ändå tidlöst uttryck.
Mezzo är Vedums nya badrumsser­ie i design av Jesper Ståhl. Tvättställ­en är generösa men ändå lättplacer­ade, eftersom de är lite grundare än vanligt. Luckan Line med snedfrästa spår ger ett dynamiskt men ändå tidlöst uttryck.
 ??  ?? HÖGER Badrum med fantastisk art decó-känsla samt smarta digitala lösningar från Villeroy & Boch.
HÖGER Badrum med fantastisk art decó-känsla samt smarta digitala lösningar från Villeroy & Boch.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DEN HÄR
SIDAN Att matcha blandare, handtag och beslag ger en genomtänkt känsla. Till duschserie­n Skagen lux från Macro kan du välja beslag i krom, svartkrom eller guld.
DEN HÄR SIDAN Att matcha blandare, handtag och beslag ger en genomtänkt känsla. Till duschserie­n Skagen lux från Macro kan du välja beslag i krom, svartkrom eller guld.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden