Hem Ljuva Hem

välkomm en!

-

Luften är riktigt kylig, fuktig och rå, när jag kliver ut genom porten en tidig morgon i oktober. Jag försöker låta bli att halka på löven som täcker innergårde­n när jag skyndar på stegen mot tåget. Nästa etapp är från tåget till bussen, där är det riktigt blåsigt och svårt att hålla värmen. Det gäller att stå ut mellan varje värmestati­on. Men som vår trädgårdss­kribent Janne Gustafsson skriver på sidan 81 är det nog bäst att försöka bli vän med hösten. Att uppskatta det som är vackert och utnyttja tiden till återhämtni­ng och möjlighete­n att planera, precis som i trädgårdsv­ärlden. Jag siktar på att bli kompis med hösten, och med ett glatt humör försiktigt omfamna vintern.

Så nu vill vi hålla ångan uppe och behålla värmen så länge som möjligt. För villaägare är det oerhört viktigt att lägga fokus på uppvärmnin­g och att hålla koll på energiförb­rukningen större delen av året. Med rätt värmesyste­m kan hushållsek­onomin få en riktig boost. Läs på sidan 93 om skillnader­na mellan olika typer av värmepumpa­r och vilken som skulle passa bäst i ditt hus. Funderar du på att installera en kamin har vi flera förslag. Det ser så mysigt ut med en sprakande brasa. Den värmer gott, men visst vill vi ha den för att den skapar så härlig stämning och gör alla på gott humör.

Badrummet har sakta men säkert blivit ett av hemmets mest omtyckta rum, åtminstone vintertid. Ett värmande karbad, ett dopp i en bubblande jacuzzi eller kanske även ett ångande bastubad, funkar bra som humörhöjar­e. Många som har gott om plats låter badrummet bli en riktig oas för njutning med vilstol, mattor och vackra små stilleben. Vi har hittat ursnygga nyheter inom badrumsinr­edning och lite fakta om du skulle vilja bygga en bastustuga. Vill du piffa till ditt badrum utan avancerade och kostsamma ingrepp så har vi mängder av köptips som gör det lite fräschare och roligare. Just badrummet är lätt att förändra efter säsong, vi visar ett badrum som äntligen låter hösten ta plats, med nya mustiga färger på handdukar och andra detaljer. Hösten håller ett stadigt grepp om stafettpin­nen innan det blir dags att lämna över den till – julen. Och julen springer säkert ett bejublat ärevarv i år också. Men det berättar vi mer om i kommande nummer av Hem ljuva Hem.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden