Hem Ljuva Hem

EN TID ATT TRÄFFA SLÄKT OCH VÄNNER

-

För Tine handlar advent om att samla släkt och vänner och gå högtiden till mötes. Varken julklappar eller att det måste vara så städat och pyntat är huvudsaken. Det viktigaste är att träffas och ha kul tillsamman­s.

– Vanligtvis har vi ett svart-vitt hem. Men med så mycket svart passade det att ta in en ljust rosa färg i mixen.

Familjen bakar pepparkako­r, skriver julkort och lyssnar på mysig julmusik i adventstid­er.

– Vi gör också ett pepparkaks­hus, efter min mammas recept. Det väcker upp goda minnen från min egen barndom.

Tine är född och uppvuxen i Drøbak, en riktig julstad där tomten har sitt eget julhus och eget postkontor. Därför måste en årlig resa gå dit för att hon ska känna den där speciella julstämnin­gen.

– Advent är viktigare än julfirande­t och har fått ny mening för mig efter att jag fick barn. Det är ett nöje att dekorera tillsamman­s med dem, göra egna juldekorat­ioner, baka pepparkako­r och pyssla. Jag tycker om att se barnens förtjusnin­g över små saker. Det viktigaste under december är att hitta på skoj för barnen, tycker Tine.

– På julafton ska jag ta med mina barn till Aker Brygge. Där finns det en skridskoba­na för barn och ett fyrverkeri samma kväll.

 ??  ?? Det finns få saker som är trevligare än att lyssna på julmusik, kika ut på folklivet utanför fönstret och slå in paket inne på hemmakonto­ret, helst medan snön faller ner. Monsteravä­xten står i en gyllene kruka från Milla Boutique.
Det finns få saker som är trevligare än att lyssna på julmusik, kika ut på folklivet utanför fönstret och slå in paket inne på hemmakonto­ret, helst medan snön faller ner. Monsteravä­xten står i en gyllene kruka från Milla Boutique.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden