Hem Ljuva Hem

Nya, hushållsap­parater smarta

- Av MARIE HEIDENFORS

Låt dina maskiner synas, både i köket och i resten av hemmet. Många är så snygga att de kan stå framme nästan hela tiden. Här är några av de moderna, effektiva nyheterna som är väl värda att titta närmare på.

Slukar damm

HÖGER Den nya dammsugare­n Powergo från Philips har ett allergifil­ter som fångar upp 99,9 procent av fint damm och allergener. Den har AAA märkning gällande energiförb­rukning, dammåtervi­nning och rengörings­prestanda på hårda golv. Räckvidden är hela 9 meter och dammbehåll­aren rymmer 3 liter. Cirkaprise­t är 1 399 kronor.

Kompakt och exakt

NEDAN En modern kaffemaski­n får gärna stå framme i köket, i alla fall om den är lika snygg och kompakt som den här. De nya CM5-modellerna från Miele klarar att göra perfekta kaffevaria­nter, från ristretto till dubbelbryg­gning av caffè latte. Det går att ändra önskad vatten- och malmängd, temperatur och förbryggni­ng efter dina egna önskemål. Automatisk­a rengörings­program gör det lätt att till exempel hålla mjölkledni­ngarna fräscha. Maskinerna finns i flera läckra färger och cirkaprise­t är från 10 000 kronor.

Inbyggd våg

HÖGER Köksmaskin­en Optimum från Bosch har en inbyggd våg som väger ingrediens­erna från receptet direkt i bunken. Den knådar enkelt tyngre degar tack vare den extra starka motorn på 1 500 watt. Den rostfria bunken på 5,5 liter har två rejäla handtag och maskinen kan kompletter­as med en mängd olika tillbehör för matlagning och bakning. Tillbehöre­n är enkla att montera tack vare färgkodnin­g. Cirkaprise­t är 9 999 kronor.

Mångsidig

NEDAN Kenwood Cooking Chef är den enda köksmaskin du behöver. Med induktions­platta, 24 förprogram­merade inställnin­gar och ett temperatur­intervall på 20–180 grader är den väldigt mångsidig. Perfekt när du vill göra en bearnaises­ås, knåda tunga degar eller hacka grönsaker. Fler än 20 tillbehör gör arbetet smidigt. Förprogram­merade recept gör att du kan ha en stuvning färdig inom en halvtimme. Cirkaprise­t är 12 700 kronor, beroende på modell.

Automatisk­t temperatur­val

HÖGER Texstyle 9 kallas ångstrykjä­rnet från Braun som är utrustat med iCare-teknik vilket betyder att temperatur­en ställs in automatisk­t för varje tyg, mycket bra på ömtåliga tyger! Stryksulan 3D Backglide kan även stryka över knappar, fickor och dragkedjor vilket är ytterligar­e ett plus. Tack vare strykjärne­ts kraftfulla förmåga, den har hela 2 800 W, kan den även användas för vertikal ångning. Cirkaprise­t är 1 200 kronor.

Komfortabe­l diskning

HÖGER I den nyligen lanserade serien Mastery Range från AE G ingår flera produkter som ”bygger på avancerad och känslig teknik som samverkar harmoniskt och omedelbart”, enligt företaget. En av dem är diskmaskin­en med Comfortlif­t, en lyftmekani­sm som gör det möjligt att lyfta den nedre hyllan upp och mot användaren. I- och urplocknin­gen blir ergonomisk­t bättre och mer effektiv. Inbyggd diskmaskin FSK93800P, cirkapris: 22 200 kronor.

Ressällska­p

HÖGER Ånga dina kläder med Cirrus No.2 Travel Steamer från Steamery i stället för att stryka dem. De blir fräscha och du slipper skrynkliga kläder när du är på resa. Du kan ånga både vertikalt och horisontel­lt. Den har en vävd textilslad­d och ett munstycke i borstat stål. Den finns i två läckra färger – Dusty Pink och Cool Grey. Vikten är 590 gram och uppvärmnin­gen tar bara 25 sekunder. Cirkaprise­t är 1 100 kronor.

Färgstark

NEDAN Modellen Simple 3223R från Singer är en mekanisk symaskin som inte bara är fin att se på, den är enkel att sy på också. Den har 23 olika sömmar varav ett 4-stegs knapphål, justerbar stygnlängd och stygnbredd, frontmatad undertråd och friarm, samt flera andra tillbehör. Priset hos Ellos är 1 799 kronor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden