Hem Ljuva Hem

De svåra valen

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

Allt var verkligen inte bättre förr. Men det fanns det som var lättare när det gäller inredning. I dag finns det så mycket att välja mellan att många tycker att det blir svårt att bestämma sig, speciellt när det gäller mer omfattande förändring­ar. Att välja inredning till ett helt kök, till exempel. ”Vilken stil ska vi ha, ska vi ha mönstrat kakel, en stor köksö och kanske färgglada vitvaror?” De flesta av oss gör inte om köket särskilt ofta, så det gäller att tänka efter. Problemet är inte att välja men att vi måste välja bort så mycket. Helst vill man ju ha både ett charmigt lantkök och ett med trendigt marinblå luckor, och visst vore det skönt att ha ett lättstädat, rostfritt restaurang­kök.

Hemma hos familjen Hällström på sidan 44 har det nyrenovera­de köket kaklats från golv till tak och matplatsen har plats för många gäster. I vårt hemreporta­ge på sidan 8 besöker vi Kristina och Nicholas som stortrivs i sitt kök där tegelvägga­rna har målats vita. I ett hus i Örnsköldsv­ik på sidan 24 är det en färgstark och riktigt vågad tapet som ger en wow-effekt i köket.

Det är populärt just nu att skapa traditione­ll restaurang­miljö hemma, med vitvaror som påminner om storkök och med bistrovibb­ar i matsalen. Tvärtemot den trenden så vill vi få hemtrivsel ute på lokal, med udda porslin och böcker i läderband som dekor. I sovrummet hemma bäddar vi som på ett finare hotell med mängder av fluffiga kuddar och lyxiga lakan. I stället satsar många nya hotell på rejäl hemkänsla i både lobby och gästrum.

Julen är definitivt över och det känns väldigt långt till våren. Har du kvar julens udda krukväxter hittar du inspiratio­n på sidan 78 till att göra små arrangeman­g med dem och låta dem förgylla dina fönsterbrä­den ett tag till. Det blir ljusare dag för dag, och tills blomknoppa­rna i rabatterna och trädens första blad spricker ut får vi njuta av växter inomhus och fascineras av snötäckta grenar i vinterland­skapet – det är minst lika mäktigt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden