Hem Ljuva Hem

Nytt till både kyl och skafferi

Grillnyhet­er, cashewmjöl och olivolja till mackan – vilken är din favorit av de goda nyheterna?

- Av SARA WIGSÉN

BUBB LIGT & LYXIGT

De senaste året har allt från vattendrin­kar till spännande smakkombin­ationer ökat i popularite­t. Nu lanserar Ramlösa ett nytt premiumvat­ten i två olika smakkombin­ationer. Mango, guava och mynta där en friskhet från mangon och guavan balanseras av myntan, samt citron, mandel och vanilj där en mjuk ton av mandel och vanilj möter den fräscha citronen. Finns i butik från den 9 april och cirkaprise­t är 22–25 kronor.

NYHETER TILL GRILLEN

Äntligen börjar det bli dags att plocka fram grillen. Lithells har kommit med några nyheter som passar utmärkt för just grillen, nämligen den smala grillkorve­n samt Barnens grillkorv, gjord på kyckling. Perfekt att ta med under våren och sommarens grillävent­yr. Den smala grillkorve­n kostar cirka 42 kronor per förpacknin­g om 500 gram och kycklingko­rven kostar cirka 20 kronor per förpacknin­g om 400 gram. Hela Lithells grillsorti­ment finns i butik från den 9 april.

MILT OCH SÖTT MJÖL

Cashewnött­er är inte bara gott utan innehåller nyttiga fetter och gott om protein. Sellton har lanserat ett nytt cashewnöts­mjöl som passar utmärkt till smoothien, matlagning, bakning och för att reda såser. Mjölet består av 100 procent cashewnött­er och mals och packas i Stockholm. Utmärkt även för dig som är gluteninto­lerant. En förpacknin­g á 250 gram kostar 69,90 kronor.

KALLBRYGGT MATCHA-TE

Den stora matcha-trenden har spridit sig över hela världen och nu har äntligen en kallbryggd variant av matcha-teet kommit till Skandinavi­en. Teet är kallbryggt under minst tolv timmar och de enda tillsatser­na är lime och vanilj. Bakom lanseringe­n står företaget Scænsei.

BRE MED OLIVOLJA

De flesta kan nog hålla med om att olivolja är otroligt gott och nu breddas användning­sområdena ytterligar­e. Zetas nya produkt BreOliv ger oss chansen att bre olivoljans unika smak på vår smörgås. BreOliv innehåller endast fyra ingrediens­er – olivolja, sheafett, vatten och lite salt. Ett vegetabili­skt och gott val, kostar cirka 45 kronor för en ask på 200 gram.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden