Hem Ljuva Hem

”Jag gillar när det händer något oväntat”

-

Lisa Bengtsson startade sitt företag Studio Lisa Bengtsson år 2007. Idag finns hon i totalt 17 länder världen över. Hon skapar allt från tapeter till porslin. Just nu är hon aktuell med den nya kollektion­en Siena & Firenze som, tro det eller ej, skapades lite av en slump.

HUR KOM IDÉN KRING STUDIO LISA BENGTSSON TILL?

– Det började med att jag pluggade på Berghs, redan där hade jag ett stort intresse för mönster. Och när vi skulle göra examensarb­etet så gjorde jag min tapet Familjen. Jag skickade den till alla medier och bloggare, och så började den spridas. Jag tror den blev uppmärksam­mad just för att det var väldigt nytt och stack ut. Efter det fortsatte jag med tapeter och tyger och bestämde mig för att starta Studio Lisa Bengtsson.

VAD INSPIRERAS DU AV?

– Jag gräver nog mest där jag står. Jag inspireras mycket av de olika faserna i livet, som när jag fick barn till exempel så var det en stor inspiratio­n. Sedan gillar jag mode, gärna som är lite vågat och utmanande. Och så inspireras jag mycket av djur.

VILKEN DEL AV ARBETSPROC­ESSEN GILLAR DU MEST?

– Jag skulle nog säga att jag har två favoritdel­ar. Framför allt när man känner att ”nu jäklar händer det”, när den där sista detaljen faller på plats och det bara känns rätt. Då brukar jag faktiskt alltid skicka det till min mamma. Men jag gillar även när man är och trycker och får se resultatet på riktigt.

BERÄTTA LITE OM HUR SIENA & FIRENZE TOGS FRAM?

– De togs egentligen fram av en slump. Jag ska gifta mig i Italien i sommar och skulle göra save the date-korten. Då gjorde jag Siena-mönstret på baksidan, och sedan i kuvertet gjorde jag en variant av Firenze. Det blev väldigt fint, och så kände jag att det var länge sedan jag tog fram ett blommigt mönster. Då tänkte jag bara att ”det är klart jag ska göra något av de här två”, så testade jag lite med kuddar, dukar och tyger.

HUR SKULLE DU KORT BESKRIVA DEN NYA KOLLEKTION­EN?

– Siena-mönstret är inspirerat av de otroligt vackra vallmofält­en i Italien. Det ska helt enkelt kännas som ett hav av röd vallmo. Firenze-mönstret är lite mer en blandning. Jag ville ha med citroner, jag älskar citroner, och sedan även den här skalbaggeb­roschen. Jag gillar när det finns en liten tvist och när det händer någonting oväntat!

 ??  ?? VÄNSTER I kollektion­en finns tre kuddfodral, en vattenresi­stent duk samt metervara i båda mönstren. Duken kostar 1 150 kronor, kuddarna kostar 410 respektive 465 kronor.
VÄNSTER I kollektion­en finns tre kuddfodral, en vattenresi­stent duk samt metervara i båda mönstren. Duken kostar 1 150 kronor, kuddarna kostar 410 respektive 465 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden