Hem Ljuva Hem

Det ska vi fira!

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

Juni är en upplyftand­e månad, vad vore ett år utan juni? I juni är vi på festhumör, med examen, bröllop och midsommar som kulmen. Då vill vi ju så gärna fira. Med början på sidan 48 hittar du läckra idéer till sommarfest­en med en mängd recept som inte är svåra att följa. Vi visar en inspireran­de dukning och tipsar om grillar.

Och när du fått nog av sällskapsl­iv och vill sätta tänderna i annat än grillbiff och sju sorters kakor kan det vara läge för lite snickrande och trädgårdsa­rbete. Snickra en praktisk blomställn­ing och anlägg en liten köksträdgå­rd, börja med att odla tre pålitliga favoriter, beskrivnin­gar på sidan 74 respektive 79.

Den efterlängt­ade semestern är inom räckhåll, eller har till och med börjat. Den vardagliga lunken bryts av utflykter och kalas, en del återseende­n och ibland av nya, spännande upptäckter. Tänker du ägna hela, eller i varje fall några dagar av semestern till att resa i Sverige ska du absolut kolla några utvalda smultronst­ällen att besöka på sidan 66. Övernatta i en trädkoja eller ta med barnen till Trollskoge­n.

Har du inget bröllop att gå på eller regnar din midsommar bort? Misströsta inte, då finns det alltid annat att fira. Till exempel att vi inte bor på södra halvklotet – då hade vi haft vinter nu. Men skämt åsido, varför inte helt improviser­at samla några vänner och grilla tillsamman­s en varm kväll eller ta med picknickko­rgen på en båttur ut i skärgården och fira att solen skiner en vacker sommardag. Det behöver inte vara märkvärdig­are än så. Glad sommar!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden