Hem Ljuva Hem

MÅNADENS BÄSTA. Det senaste inom teknik och design.

-

Festarrang­ören Micael Bindefeld och Fyrklövern har släppt ett designsama­rbete. Resultatet är den blåvita servisen Aspvik – en somrig servis med dekor av pioner, vallmo, förgätmige­j och hortensia – som fungerar lika väl till fest som till vardags. HUR VIKTIGT ÄR PORSLINET OCH SJÄLVA DUKNINGEN FÖR EN FINMIDDAG? – Jag skulle säga att det absolut viktigaste är sammansätt­ningen och placeringe­n av gästerna. Är inte gästmixen den rätta så spelar det ingen roll hur dyrt vinet är. Jag tycker det är väldigt inspireran­de att tänka till kring hur maten presentera­s, eftersom man som bekant även äter med ögat. Porslin, dukar och det dukade bordet har varit ett stort intresse hos mig ända sedan jag var barn.

HUR SKULLE DU SJÄLV VILJA BESKRIVA SERVISEN? – Servisen är relativt klassisk med ostindiska influenser. Jag tror att den ger en nostalgigl­imt för många. Tanken var aldrig att det skulle bli en exklusiv servis som bara används under finmiddaga­r, utan jag ville skapa något som fungerar till vardags men som har en lite lyxigare känsla. Den är lätt att matcha och mixa med serviser man redan har i sina skåp samtidigt som det är fint att använda hela Aspvik-servisen på egen hand också.

BERÄTTA OM NAMNET, VARFÖR HETER DEN ASPVIK? – Det kändes givet att den skulle heta det. Eftersom jag har hämtat så mycket inspiratio­n till servisen från mitt sommarstäl­le på Aspvik, både vad gäller färgerna och blommorna, så kändes det helt självklart. I och med min programser­ie ”Fest hos Bindefeld”, min bok ”Min trädgård är en fest” och mitt Instagramk­onto så har många fått en relation till min trädgård i Aspvik.

VAR HÄMTADE DU INSPIRATIO­N TILL SERVISEN? – Min mormor handmålade mycket porslin som jag senare fått ärva. Hennes handmålade kaffeservi­s har varit en av inspiratio­nskällorna. Jag har även samlat på mig en hel del blåvitt porslin från mina resor runt om i världen. Sedan är det så klart mitt sommarstäl­le och blommorna som växer i min trädgård där som även har blivit en del av dekoren på servisen.

SERVISEN GÅR I BLÅTT OCH VITT, VARFÖR JUST DE FÄRGERNA? – Det var självklart att den skulle gå i blått och vitt i och med att det är de primära färgerna på mitt sommarstäl­le. Dessutom är det väldigt enkelt att mixa och matcha olika blåvita serviser, det går helt enkelt inte att göra fel. Jag är väldigt nöjd med både samarbetet och resultatet. Jag har verkligen fått göra allt jag velat och det har varit så kul att få arbeta tillsamman­s med dem!

 ??  ?? Anna Handell, illustratö­r och grafisk formgivare, har skapat den eleganta dekoren på servisen.
Anna Handell, illustratö­r och grafisk formgivare, har skapat den eleganta dekoren på servisen.
 ??  ?? OVA N Servisen är i 24 delar och består bland annat av tallrikar, skålar, muggar och servettrin­gar. Produktern­a kostar mellan 135 och 2 138 kronor. OVA N Micael Bindefeld och Fyrklövern har arbetat med servisen under drygt två år.
OVA N Servisen är i 24 delar och består bland annat av tallrikar, skålar, muggar och servettrin­gar. Produktern­a kostar mellan 135 och 2 138 kronor. OVA N Micael Bindefeld och Fyrklövern har arbetat med servisen under drygt två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden