Hem Ljuva Hem

Ordning på torpet

-

Även om du inte arbetar med ditt dagliga jobb hemma är det bra att ha en plats i hemmet avsatt för kontorssys­slor. Där är det skönt att ha en dator där du kan mejla, samla viktiga papper och räkningar, listor med telefonnum­mer, tejp och gem. Behoven är förstås olika, inte alla behöver läsa läxor och skriva brev särskilt ofta. Men om det är ont om plats kan köksbordet fungera som skrivplats, lösa dokument och ordböcker kan du samla vid sidan om i en liten vagn på hjul. På sidan 60 visar vi roliga och finurliga produkter som är praktiska och hjälper dig att hålla ordning.

Att hålla ordning i röran är ett pågående projekt för de flesta av oss. Det spelar ingen roll om hemmet är litet eller stort, vi samlar på oss prylar som är bra att ha, eller kanske bara råkar bli kvar. Men vad händer om allt försvinner, till exempel om de brinner upp? Läs reportaget på sidan 26 om familjen i Uppsala som byggde upp sin vackra vindsvånin­g på nytt efter en brand. Ingen enkel sak men resultatet är läckert och behagligt för ögat.

Köket håller ställninga­rna som husets populärast­e drömrum, trots utmanare som sovrum/relaxrum och badrum/hemmaspa. Det rum de flesta vill renovera och förnya är alltjämt köket. Inte så konstigt kanske, vem vill inte ha ett praktiskt och modernt kök? Ändå är det inte avancerad matlagning som lockar, de flesta vill ha köket att umgås i och i vissa fall för att ha möjlighet att betrakta det från soffan i den öppna planlösnin­gen. Oavsett vilket så visar vi kök från olika tillverkar­e att inspireras av och en liten inblick i vad det kan kosta beroende på om det gäller en total makeover eller en mindre uppdaterin­g. I dag är matlagning inte enbart husmorsgör­a, många män lagar självklart mat och sköter hushållet, som singlar och till sin familj eller partner. Ändå finns det märkvärdig­t nog de som vill vrida klockan tillbaka och längtar efter ett Sverige där far ror och mor är rar, (som det stod i Första Läseboken). Det är människor som är emot jämlikhet och allas lika värde, även om de åsikterna lätt göms undan bland parollerna om lag och ordning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden