Hem Ljuva Hem

Dags att välkomna hösten

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

Iseptember blir det till sist dags att lämna barfotaliv­et bakom sig och fokusera på jobb och skola på allvar igen, efter en fantastisk­t solig och varm sommar i Sverige. De ljusa sommarkväl­larna är ett minne blott och plötsligt känns det nästan lite mysigt att sitta i soffan under en härlig pläd när vinden viner utanför fönstret. Underligt, jag som alltid tycker att det är lika sorgligt varje år när kylan sveper in över landet. Det är nog lite fint ändå med årstiderna­s skiftninga­r ibland (men bara ibland). Så när jag definitivt har sagt au revoir till sommaren för den här gången gäller det att fokusera på allt som är positivt med hösten – lövens vackra färger, den höga luften, roliga kurser att gå, nya teaterupps­ättningar att se, böcker att läsa och inrednings­nyheter i butikerna.

Vi har hittat massor av härliga möbler och inrednings­detaljer om du vill uppdatera ditt hem nu till hösten. Allt från soffor och dammsugare till prydnadsfö­remål. Lys upp de mörka kvällarna med en ny lampa eller gör en egen med läckra fransar i art déco-stil, beskrivnin­gen hittar du på sidan 55. I höst vill vi inreda med mjuka textilier i dova toner, vi hyllar hantverket med broderier och icke-perfekt keramik, vi vågar släppa minimalism­en och tar ut svängarna med både färger och dekoration­er. Det ska bli härligt att boa in sig en tid och låta det regna och snöa utan att det spelar den minsta roll.

Vi är vår vana trogen och har med en husguide i Hem ljuva Hem även den här hösten, där kan du ha turen att hitta ditt drömhus. Det är säkert inte alla inrednings­intressera­de läsare som är på väg att köpa ett nytt hus just nu, men kanske i framtiden. Och är det inte aktuellt än på länge skadar det inte att drömma och fantisera, det gör vi lite till mans (och kvinns) både när vi läser magasin och surfar runt på internet. Trevlig läsning!

 ??  ?? Sa ra väljer … Den här karmstolen hade gärna fått flytta in hemma hos mig. Sitsen i mörkbrunt fejkläder går så snyggt ihop med det svarta underredet! Kommer från Cult Furniture och kostar 1 024 kronor. Ma rie väljer … De nya, vackra burkarna Blad från Klong är tänkta för kaffe och te men jag vill gärna förvara både nipper, nycklar och mynt i dem. De är gjorda av lackerat stål med en topp i förnicklad mässing, priset är 600 respektive 450 kronor. sofia väljer … Jag önskar att jag hade plats för loungestol­en Ava i mitt vardagsrum. Vilken dröm att kunna sitta där och läsa en bra bok nu när hösten är här. Kostar 6 999 kronor och kommer från Sofacompan­y.
Sa ra väljer … Den här karmstolen hade gärna fått flytta in hemma hos mig. Sitsen i mörkbrunt fejkläder går så snyggt ihop med det svarta underredet! Kommer från Cult Furniture och kostar 1 024 kronor. Ma rie väljer … De nya, vackra burkarna Blad från Klong är tänkta för kaffe och te men jag vill gärna förvara både nipper, nycklar och mynt i dem. De är gjorda av lackerat stål med en topp i förnicklad mässing, priset är 600 respektive 450 kronor. sofia väljer … Jag önskar att jag hade plats för loungestol­en Ava i mitt vardagsrum. Vilken dröm att kunna sitta där och läsa en bra bok nu när hösten är här. Kostar 6 999 kronor och kommer från Sofacompan­y.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden