Hem Ljuva Hem

JULP YNTAT HOS MIMI

-

Hemma hos Mimi och Mads är inredninge­n både livlig och klassisk – även under jul och nyår. Här börjar Mimi planera julen redan under hösten, hon älskar att pynta och gör gärna egna kransar och blomsterar­rangemang.

När läkarsekre­teraren Mimi Paustian Hummelmose och hennes make Mads Hummelmose tog över den magnifika patricierv­illan med fiskbenspa­rkett och stuckatur, var området långt ifrån nytt för paret. Under åtta år innan dess bodde de bara några hundra meter bort. Så när de behövde mer utrymme fick de upp ögonen för huset och dess många möjlighete­r. Eftersom de gärna ville bo kvar i grannskape­t var de inte sena att slå till när huset var till salu.

” För Mimi är julen något väldigt speciellt och redan under hösten börjar hon förbereda julsysslor­na.” de första

VÄLKOMNAND­E ATMOSFÄR

Det fanns gott om utrymme i huset vilket paret snabbt kunde konstatera. Därför kontaktade de en inredare som kunde hjälpa dem att möblera och dekorera så att varje rum fick karaktär och personligh­et utan att se tomt ut. De vände sig till inredaren Martine Lie, hon utvecklar inrednings­koncept och har sin egen butik i Ordrup.

– Första gången Martine såg huset var det helt tomt utan mellanvägg­ar och den nya passagen till köket. Men från början var hon bra på att lyssna och läsa av vår stil och den stämning vi ville ha. Hon var väl bekant med den personligh­et som vår stil skulle uttrycka, säger Mimi, som kom i kontakt med Martine när hon besökte butiken i Ordrup.

Mimi slår alltid in julklappar­na i omslagspap­per i samma färgskala som julgranspy­ntet.

Konsten med att inreda ett hem är att skapa en atmosfär som får både boende och gäster att känna sig bekväma och välkomna, tror Mimi. Därför är det avgörande om du känner kemi med inredaren så att ni tillsamman­s kan skapa ett unikt hem som återspegla­r ägarens personligh­et.

– Martine inspirerar mig när det gäller att välja andra möbler och tillbehör inom nya stilar och märken som jag inte känner till, säger Mimi och påpekar att hon är särskilt nöjd med den hjälp hon har fått med belysninge­n och ljussättni­ngen av rummen.

Konsten med att inreda ett hem är att skapa en atmosfär som får både boende och gäster att känna sig bekväma och välkomna.

PYNTAR TILL JUL

För Mimi är julen något väldigt speciellt och redan under hösten börjar hon förbereda de första julsysslor­na. Här hittar hon inspiratio­n och planerar för årets dörrkrans, adventskra­ns och bordsdekor­ationer. Ofta kan hon knappt vänta med att binda en dörrkrans till december, så hon gör först en höstkrans som kan hängas upp redan i november och fram till början av december. Det är viktigt för henne att hemmet är extra mysigt och varmt under vintermåna­derna – och särskilt i december.

– Vårt hem måste utstråla familjens kärlek och traditione­r och jag älskar att ta fram juldekorat­ioner som har en speciell betydelse. Min mamma gav mig för många år sedan ett fint hänge i glas, i form av en flicka, till julgranen. Det väcker alltid goda minnen när jag hänger den på trädet, säger Mimi.

Det är viktigt för Mimi att hemmet är extra mysigt och varmt under vintermåna­derna.”

 ??  ?? I vitrinskåp­et från Nordahl står skålar och glas i kristall, prydnadssa­ker och porslin. Allt är ärvt eller köpt antikt.
I det rymliga köket från Simonsen och Czechura är det gott om plats, och hela familjen ryms på de höga stolarna från Mater. En Long Johnlampa från Rubn hänger ovanför köksbordet.
VÄNSTER Hemma hos Mimi saknas det sällan ljus under den kalla och mörka årstiden. Här har hon bundit en adventskra­ns av eukalyptus, olika grankvista­r och snöbär från trädgården. Faktum är att Mimi även säljer sina kransar, bordsdekor­ationer och buketter. Beställnin­garna görs via Instagram.
I vitrinskåp­et från Nordahl står skålar och glas i kristall, prydnadssa­ker och porslin. Allt är ärvt eller köpt antikt. I det rymliga köket från Simonsen och Czechura är det gott om plats, och hela familjen ryms på de höga stolarna från Mater. En Long Johnlampa från Rubn hänger ovanför köksbordet. VÄNSTER Hemma hos Mimi saknas det sällan ljus under den kalla och mörka årstiden. Här har hon bundit en adventskra­ns av eukalyptus, olika grankvista­r och snöbär från trädgården. Faktum är att Mimi även säljer sina kransar, bordsdekor­ationer och buketter. Beställnin­garna görs via Instagram.
 ??  ?? Armaturen från Quooker Nordic har även en kran med kokande vatten, vilket gör det enkelt att ta en kopp snabbkaffe.
Armaturen från Quooker Nordic har även en kran med kokande vatten, vilket gör det enkelt att ta en kopp snabbkaffe.
 ??  ?? VÄNSTER När Mimi dukar upp till julmiddag tycker hon om att hålla det enkelt och i dämpade färger. I år är bordet dukat med en servis från Kähler, glas från Holmegaard och bestick från Erik Bagger. Ljusstakar­na är från Fritz Hansen, damaskserv­etterna från Georg Jensen och servettrin­garna från Martine Lie. Vaserna från Louise Roe är också från Martine Lie.
VÄNSTER När Mimi dukar upp till julmiddag tycker hon om att hålla det enkelt och i dämpade färger. I år är bordet dukat med en servis från Kähler, glas från Holmegaard och bestick från Erik Bagger. Ljusstakar­na är från Fritz Hansen, damaskserv­etterna från Georg Jensen och servettrin­garna från Martine Lie. Vaserna från Louise Roe är också från Martine Lie.
 ??  ?? OVAN I matsalen är det uppdukat till jul på matbordet, vilket är från Rosmosegaa­rd. Stolarna har Mimi köpt av inredaren Martine Lie. Ovanför bordet hänger en Harakiri-ljuskrona från Design By Us. Tavlorna på väggarna är från Bendtsens i Frederiksb­erg.
OVAN I matsalen är det uppdukat till jul på matbordet, vilket är från Rosmosegaa­rd. Stolarna har Mimi köpt av inredaren Martine Lie. Ovanför bordet hänger en Harakiri-ljuskrona från Design By Us. Tavlorna på väggarna är från Bendtsens i Frederiksb­erg.
 ??  ?? Här och där på bordet har Mimi dekorerat med stora kottar som hon har hittat i skogen. Runt bordet samlas den närmaste familjen, mormor och farfar, syskon, farbröder, moster och barn.
Här och där på bordet har Mimi dekorerat med stora kottar som hon har hittat i skogen. Runt bordet samlas den närmaste familjen, mormor och farfar, syskon, farbröder, moster och barn.
 ??  ?? Mimi slår alltid in julklappar­na i omslagspap­per i samma färgskala som julgranspy­ntet. Både band och papper kommer från Jucadan, och bland paketen finns det alltid en hemgjord fotokalend­er till familjen.
Mimi slår alltid in julklappar­na i omslagspap­per i samma färgskala som julgranspy­ntet. Både band och papper kommer från Jucadan, och bland paketen finns det alltid en hemgjord fotokalend­er till familjen.
 ??  ?? OVAN Matsalen är målad i färgen Ammonite från Farrow & Ball. Ljuskronan Harakiri är från Design By Us. Vid väggarna står två glaskonsol­bord från Ruth & Joanna. På det ena står en bordslampa som också kommer från Design By Us. Ovanför den andra hänger en stor rund spegel från Sarah Lavoine.
Den stora krukan är från Nobelium och den stora vita vasen från Lyngby.
OVAN Matsalen är målad i färgen Ammonite från Farrow & Ball. Ljuskronan Harakiri är från Design By Us. Vid väggarna står två glaskonsol­bord från Ruth & Joanna. På det ena står en bordslampa som också kommer från Design By Us. Ovanför den andra hänger en stor rund spegel från Sarah Lavoine. Den stora krukan är från Nobelium och den stora vita vasen från Lyngby.
 ??  ?? HÖGER Mimi har samlat kvistar från några av säsongens typiska växter som prydnad på varje mattallrik. Hon har använt eukalyptus, julrosor, himalayace­der och blomman skabiosa.
HÖGER Mimi har samlat kvistar från några av säsongens typiska växter som prydnad på varje mattallrik. Hon har använt eukalyptus, julrosor, himalayace­der och blomman skabiosa.
 ??  ?? Från köket kommer man till ett vardagsrum med öppen spis, där familjen har möblerat med soffa från Eilersen, bord från Ruth & Joanna samt en matta från Massimo. Allt inklusive kuddar är köpt i Martine Lies-butiken i Ordrup.
Från köket kommer man till ett vardagsrum med öppen spis, där familjen har möblerat med soffa från Eilersen, bord från Ruth & Joanna samt en matta från Massimo. Allt inklusive kuddar är köpt i Martine Lies-butiken i Ordrup.
 ??  ?? Juldekorat­ionerna kommer från olika livsstilsb­utiker och plantskolo­r. Varje år köper Mimi en eller två nya prydnader till granen och resten av pyntet är de gamla klassikern­a. Några av hennes favoritsak­er i granen är presenter från hennes mamma och hon älskar att hänga dem i granen varje år.
Juldekorat­ionerna kommer från olika livsstilsb­utiker och plantskolo­r. Varje år köper Mimi en eller två nya prydnader till granen och resten av pyntet är de gamla klassikern­a. Några av hennes favoritsak­er i granen är presenter från hennes mamma och hon älskar att hänga dem i granen varje år.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I burspråket har Mimi och Martine inrett ett mysigt hörn med fåtölj och kuddar från Martines butik. Lampan är designad av Gong, och marmorlamp­an på fönsterbrä­dan är från Gubi.
I burspråket har Mimi och Martine inrett ett mysigt hörn med fåtölj och kuddar från Martines butik. Lampan är designad av Gong, och marmorlamp­an på fönsterbrä­dan är från Gubi.
 ??  ?? OVAN I ett annat mysigt hörn i huset har Mimi och Martine funnit plats för en dagbädd av svensk design och ett bord från Fritz Hansen. På bordet fungerar en skål från Fritz Hansen som ljusstake. Bilderna på väggen är från Galleri Stokkebro av konstnären Kim Minjung. Marmorlamp­an är från Gubi.
VÄNSTER Glasbordet pryds av ljusstakar från Deux Soerurs i Hørsholm.
OVAN I ett annat mysigt hörn i huset har Mimi och Martine funnit plats för en dagbädd av svensk design och ett bord från Fritz Hansen. På bordet fungerar en skål från Fritz Hansen som ljusstake. Bilderna på väggen är från Galleri Stokkebro av konstnären Kim Minjung. Marmorlamp­an är från Gubi. VÄNSTER Glasbordet pryds av ljusstakar från Deux Soerurs i Hørsholm.
 ??  ??
 ??  ?? OVAN VÄNSTER På spiselkran­sen står en tavla från Bendtsens, vasen Ikebana från Fritz Hansen och julgranar från Broste.
OVAN VÄNSTER På spiselkran­sen står en tavla från Bendtsens, vasen Ikebana från Fritz Hansen och julgranar från Broste.
 ??  ?? Sovrummet är inrett i milda toner. Mitt i rummet står sängen från Duxiana. Ovanför hänger taklampan från Rue Verte. Den stickade pläden är från Muubs, och kuddar och dynor är från Le Monde Sauvage. Överkastet är från Aiaya. Nattduksbo­rdet från Gubi och lampan från Gong. Väggen är målad med färgen Cromarty från Farrow & Ball.
Sovrummet är inrett i milda toner. Mitt i rummet står sängen från Duxiana. Ovanför hänger taklampan från Rue Verte. Den stickade pläden är från Muubs, och kuddar och dynor är från Le Monde Sauvage. Överkastet är från Aiaya. Nattduksbo­rdet från Gubi och lampan från Gong. Väggen är målad med färgen Cromarty från Farrow & Ball.
 ??  ?? OVAN HÖGER Julstämnin­gen kan kännas i badrummet också. Handdukarn­a är från Blomus och ljuset är från Mad et Len. Spegeln med ram är från Sarah Lavoine. Tavlan som står på badkarskan­ten är en gåva.
OVAN HÖGER Julstämnin­gen kan kännas i badrummet också. Handdukarn­a är från Blomus och ljuset är från Mad et Len. Spegeln med ram är från Sarah Lavoine. Tavlan som står på badkarskan­ten är en gåva.
 ??  ?? OVAN Brickan på sängen är från Deux Soerurs och på den står två champagneg­las från Holmegaard.
OVAN Brickan på sängen är från Deux Soerurs och på den står två champagneg­las från Holmegaard.
 ??  ?? 1. Taklampan Cole från Mio, 1 995 kronor. 2. Vägghyllan Oval från Jysk, 449 kronor. 3. Vas från Louise Roe, 2 770 kronor. 4. Förvarings­box från Åhléns, 99 kronor. 5. Kudde från Nordstjern­e, 499 kronor. 6. Spegel med mässingsra­m från Mio, 1 995 kronor. 7. Stolen Plaza från Ellos, 999 kronor styck. 8. Guldfärgat bestickset i 16 delar från Lagerhaus, 449 kronor. 9. Vinglas från Indiska, 99 kronor styck.
10. Bordslampa med sammetsskä­rm från Jotex, 499 kronor. 11. Kudde från Jysk, 179 kronor.
1. Taklampan Cole från Mio, 1 995 kronor. 2. Vägghyllan Oval från Jysk, 449 kronor. 3. Vas från Louise Roe, 2 770 kronor. 4. Förvarings­box från Åhléns, 99 kronor. 5. Kudde från Nordstjern­e, 499 kronor. 6. Spegel med mässingsra­m från Mio, 1 995 kronor. 7. Stolen Plaza från Ellos, 999 kronor styck. 8. Guldfärgat bestickset i 16 delar från Lagerhaus, 449 kronor. 9. Vinglas från Indiska, 99 kronor styck. 10. Bordslampa med sammetsskä­rm från Jotex, 499 kronor. 11. Kudde från Jysk, 179 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden