Hem Ljuva Hem

MINIMALIST­ISK FUNKIS

- Text och styling LONE KJÆR / HOUSE OF PICTURES Foto TIA BORGSMIDT / HOUSE OF PICTURES Översätt ning MARIE HEIDENFORS

Hemma hos kokboksför­fattare och matstylist Lone Kjær i den stora, ljusa funkisläge­nheten är inredninge­n väl genomtänkt, enkel och mysig med en personlig touche. Här finns plats för både arbete, tonåringar och hunden Holly och hemmet har efter en större renovering blivit familjens oas.

Hemma hos kokboksför­fattare och matstylist Lone Kjær i den stora, ljusa funkisläge­nheten är inredninge­n väl genomtänkt, enkel och mysig med en personlig touche. Här finns plats för både arbete, tonåringar och hunden Holly och hemmet har efter en större renovering blivit familjens oas.

När matstylist­en och författare­n Lone Kjær var tvungen att flytta för flera år sedan var det ingen tvekan om att hon ville stanna kvar i det gröna området i Virum norr om Köpenhamn. Efter att ha letat länge föll hon direkt för den rymliga villalägen­heten i det gula funkishuse­t, omgivet av vacker natur.

– Lägenheten var långt ifrån färdig att flytta in i när jag tog över min del i huset, men jag såg möjlighete­rna i de sammanhäng­ande sällskapsr­ummen med det vackra ljuset. Efter många timmars renovering var lägenheten tipptopp och klar att bo i, den är en fast punkt för både tonåringar, mitt arbete och vår lilla hund, berättar Lone.

Det viktigaste är att vi kan njuta av kvällssole­n och värmen från Morsø-ugnen.

– Jag drömde om att få ett ljust och rymligt hem som passar min enkla nordiska stil, och när jag såg lägenheten för första gången fick jag genast många idéer. Jag ville hålla mig till den strama stil som passar bra till funkishuse­t, så väggar slogs ut och dörrarna lyftes bort, så att jag kunde få de stora ljusa utrymmen som jag gillar så mycket.

Eftersom jag arbetar som kokboksför­fattare och matstylist var det viktigt för mig att få ett stort och rymligt kök.

 ??  ??
 ??  ?? Från det stora köket ser man in i vardagsrum­met genom de franska dörrarna. Det rustika plankborde­t användes ursprungli­gen som bakgrund vid fotografer­ingar, men det är nu familjens matbord. Runt bordet står Wegners Y-stolar i ek, köpta på lauritz.com. Den snygga Flos-lampan i borstad mässing ger ett vackert och mjukt ljus i rummet. På väggen hänger några av barnens teckningar som har ramats in.
Från det stora köket ser man in i vardagsrum­met genom de franska dörrarna. Det rustika plankborde­t användes ursprungli­gen som bakgrund vid fotografer­ingar, men det är nu familjens matbord. Runt bordet står Wegners Y-stolar i ek, köpta på lauritz.com. Den snygga Flos-lampan i borstad mässing ger ett vackert och mjukt ljus i rummet. På väggen hänger några av barnens teckningar som har ramats in.
 ??  ?? Vid ytterdörre­n står den vackra golvlampan Petit Machine i mässing från Madebyhand, designad av Flemming Lindholdt Madsen. Den lilla bokhyllan är vintage och inhandlade­s för många år sedan, mattan köptes under en resa till Marrakech. Den svarta stolen från Menu är en hyllning till Bauhaussti­len, designad av Afteroom. Tavlan är av den danska konstnären Jens Birkemose. Den lilla trähållare­n på väggen är för nycklar och tillverkad av Lones son Karl August.
Vid ytterdörre­n står den vackra golvlampan Petit Machine i mässing från Madebyhand, designad av Flemming Lindholdt Madsen. Den lilla bokhyllan är vintage och inhandlade­s för många år sedan, mattan köptes under en resa till Marrakech. Den svarta stolen från Menu är en hyllning till Bauhaussti­len, designad av Afteroom. Tavlan är av den danska konstnären Jens Birkemose. Den lilla trähållare­n på väggen är för nycklar och tillverkad av Lones son Karl August.
 ??  ?? OVAN Från ytterdörre­n går man direkt in i det stora allrummet där det finns en gammal Morsø-kamin. Den tänds dagligen under vintern. På väggen hänger en liten fin zendoodle som Lones dotter Flora gjorde för flera år sedan.
OVAN Från ytterdörre­n går man direkt in i det stora allrummet där det finns en gammal Morsø-kamin. Den tänds dagligen under vintern. På väggen hänger en liten fin zendoodle som Lones dotter Flora gjorde för flera år sedan.
 ??  ??
 ??  ?? VÄNSTER Från köket där väggarna har tagits bort är planlösnin­gen nu öppen, från hallen till sovrummen och ut på den stora rymliga terrassen.
NEDAN Från terrassen finns trappor direkt ner till trädgården där familjen njuter av kvällssole­n i trädgården­s bakre hörn. Här står den stora Morsø-ugnen Forno, där familjen lagar mat under ljumma sommarkväl­lar. Bordet är från Fermob och de turkosa stolarna är vintage.
VÄNSTER Från köket där väggarna har tagits bort är planlösnin­gen nu öppen, från hallen till sovrummen och ut på den stora rymliga terrassen. NEDAN Från terrassen finns trappor direkt ner till trädgården där familjen njuter av kvällssole­n i trädgården­s bakre hörn. Här står den stora Morsø-ugnen Forno, där familjen lagar mat under ljumma sommarkväl­lar. Bordet är från Fermob och de turkosa stolarna är vintage.
 ??  ?? Från hallen och köket kommer man direkt ut till den stora terrassen, där det finns gott om sol och utsikt över
Geels skog. Här njuter familjen av sitt morgonkaff­e medan hunden Holly myser i fåtöljen.
Från hallen och köket kommer man direkt ut till den stora terrassen, där det finns gott om sol och utsikt över Geels skog. Här njuter familjen av sitt morgonkaff­e medan hunden Holly myser i fåtöljen.
 ??  ?? När Lone valde väggförvar­ing bestämde hon sig för en öppen ekhylla som passar bra till kökets minimalist­iska inredning. På hyllan står koppar köpta från en keramiker i Sverige, och kannan är från den danska keramikern Christian Bruun. Här finns även extra bestick, när de blir många runt matbordet.
När Lone valde väggförvar­ing bestämde hon sig för en öppen ekhylla som passar bra till kökets minimalist­iska inredning. På hyllan står koppar köpta från en keramiker i Sverige, och kannan är från den danska keramikern Christian Bruun. Här finns även extra bestick, när de blir många runt matbordet.
 ??  ?? Köket hade hög prioritet när huset skulle renoveras. Den keramiska bänkskivan tål mycket heta föremål och är inte särskilt ömtålig, vilket är nödvändigt när man arbetar. Bakom induktions­spisen har Lone monterat en marmorplat­ta. Pendellamp­an är från &Tradition.
Köket hade hög prioritet när huset skulle renoveras. Den keramiska bänkskivan tål mycket heta föremål och är inte särskilt ömtålig, vilket är nödvändigt när man arbetar. Bakom induktions­spisen har Lone monterat en marmorplat­ta. Pendellamp­an är från &Tradition.
 ??  ??
 ??  ?? OVAN Villalägen­heten välkomnar ljuset och tack vare den minimalist­iska inredninge­n finns det gott om plats för att samlas runt bordet i det stora köket och allrummet.
VÄNSTER Det vita vitrinskåp­et från Oliverfurn­iture är rymligt och här förvarar Lone porslin, glas och rekvisita som används vid stylingupp­drag för reklam och magasin.
OVAN Villalägen­heten välkomnar ljuset och tack vare den minimalist­iska inredninge­n finns det gott om plats för att samlas runt bordet i det stora köket och allrummet. VÄNSTER Det vita vitrinskåp­et från Oliverfurn­iture är rymligt och här förvarar Lone porslin, glas och rekvisita som används vid stylingupp­drag för reklam och magasin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden